SNAP-ON SUN GEARKARE SPOELMACHINE VOOR AUTOMATISCHE TRANSMISSIES

doorGer Brouwers

SNAP-ON SUN GEARKARE SPOELMACHINE VOOR AUTOMATISCHE TRANSMISSIES

De SUN GEARKARE ATF is een spoelmachine voor onderhoud aan automatische transmissies van personenauto’s en bestelwagens. Met de introductie van de SUN GEARKARE biedt Snap-on Tools een volledig assortiment werkplaatsequipment voor de automotive aftermarket.

Snap-on SUN GEARKARE spoelmachine voor automatische transmissies

De meeste nieuw geproduceerde personenauto’s hebben een automatische transmissie. Automatische transmissies zijn complexe en gevoelige hightech systemen die regelmatig onderhoud nodig hebben. De problemen vertalen zich over het algemeen in slecht schakelen, bonken, trillen en oncomfortabel rijden. Deze symptomen worden in veel gevallen veroorzaakt door vervuiling als gevolg van verouderde uitgewerkte transmissievloeistof en verstopping van de fijnmazige oliekanalen door inwendige slijtage van lagers, tandwielen en koppelingssystemen.

BETROUWBAAR EN WEINIG ONDERHOUD

Alleen de transmissievloeistof aftappen is niet voldoende om een automatische versnellingsbak te servicen. Als de olie alleen afgetapt wordt, blijft het merendeel van de verontreinigde vloeistof in de transmissie achter waardoor de nieuwe vloeistof binnen korte tijd opnieuw vervuild. Door de transmissie iedere 60 tot 80 duizend kilometer te spoelen en de transmissie vloeistof te verversen, neemt de kans op problemen én kostbare schade significant af.
Snap-on SUN GEARKARE spoelmachine voor automatische transmissies
De SUN GEARKARE spoelt en reinigt automatische transmissies intensief en is een waardevolle service voor uw klanten en een snel rendabele investering om uw werkplaatsomzet binnen afzienbare tijd te verhogen. Dankzij de innovatieve opbouw en unieke kenmerken van de SUN GEARKARE is de investering in de machine snel terugverdiend en het rendement hoog. Een high-flow tandwiel-pomp pompt tot 9 liter transmissievloeistof per minuut. Dit betekent dat een flush in korte tijd kan plaatsvinden.

EENVOUDIG, AUTOMATISCH EN FOUTLOOS

De GEARKARE heeft nauwelijks mechanische en elektrische onderdelen die defect kunnen raken, is daardoor betrouwbaar en als gevolg nauwelijks onderhoud nodig. Een speciaal ontworpen spoelsysteem zorgt ervoor dat er geen verontreiniging door vermenging van oude en nieuwe transmissievloeistof mogelijk is. Vervangbare ultrafijne filters beschermen alle interne onderdelen van de spoelmachine. De afgewerkte transmissievloeistof wordt afgevoerd door middel van perslucht.

Snap-on SUN GEARKARE spoelmachine voor automatische transmissies

Automatische transmissies onderhouden met de SUN GEARKARE ATF spoelmachine is een eenvoudig, automatisch en betrouwbaar proces. Dankzij de grote SMART-DRIP opvangbak kan er geen transmissie vloeistof gemorst worden. De opgevangen oude vloeistof wordt gewogen om de exacte hoeveelheid nieuwe vloeistof terug te kunnen pompen.

Technische informatie over de automatische transmissie zoals vulhoeveelheden, adapters en aansluitingen worden lokaal en vanuit de cloud weergegeven op een overzichtelijk 7 inch groot touchscreen. Naast het display bevinden zich twee transparante leidingen die de kleur en toestand van de transmissievloeistof zichtbaar maken.

Tijdens het spoelen van de transmissie is de druk in het systeem continu zichtbaar op het display. Met de geïntegreerde printer kan na afloop van de service een volledig servicerapport geprint worden. Met de geïntegreerde spoelfunctie wordt de machine na iedere verversing gereinigd zodat er geen vuilresten achterblijven in de slangen of andere onderdelen.

SUN GEARKARE ATF spoelmachine

De SUN GEARKARE wordt geleverd met kwalitatief hoogwaardige aansluitadapters voor de meest voorkomende merken en modellen auto’s en transmissies. De adapters worden geleverd in een robuuste opbergkoffer met foamen inleg. Het assortiment adapters wordt regelmatig aangevuld met nieuwe exemplaren.

  • Waardevolle service voor klanten autobedrijf
  • Snelle terugverdientijd / rendabele investering
  • Minder kans op kostbare transmissieschade
  • Kan transmissieproblemen oplossen

Wilt u meer weten over de SUN GEARKARE ATF automatische transmissie spoelmachine? Neem dan contact op met de Snap-on Tools franchisenemer in uw regio.

Over de auteur

Ger Brouwers administrator