Nieuws

doorGer Brouwers

HOTTOOLS FEBRUARI 2024

HOTTOOLS

De Snap-on Hot Tools brochure staat boordevol nieuwe en innovatieve gereedschappen en equipment.

Klik op acties om de folder te bekijken!

doorGer Brouwers

SNAP-ON TOOLS OP VAKBEURS AUTOTECHNICA 2024

Snap-on Tools is van 24 tot en met 26 maart aanwezig op de grootste automotive aftermarket beurs voor autoprofessionals in de Benelux: AutoTechnica 2024.

Bezoekers van de beurs kunnen in Hal 5 op Snap-on stand B10 kennismaken met de nieuwste innovatieve tools en equipment én profiteren van aantrekkelijke speciale deals!

AutoTechnica Snap-on Tools 2024 s

Op de beursvloer krijgt u uitleg wat de unieke kenmerken en voordelen van Snap-on gereedschap en werkplaatsequipment zijn. Ook is er gelegenheid om de producten zelf uit te proberen zodat u de voordelen van Snap-on Tools zelf kunt voelen en ervaren.

Zoals u van Snap-on gewend bent zullen er workshops en demonstraties zijn van gereedschap, diagnoseapparatuur, ADAS-kalibratie, meet- en testapparatuur, bandenservice equipment, Pro Spot lasapparatuur, MotorVac transmissie- en motor reinigingsapparatuur en Wallmek hydraulisch speciaal gereedschap.

AutoTechnica Snap-on Tools 2024

DEMONSTRATIES EN SNAP-ON GEREEDSCHAP TESTEN

Ook deze editie van de beurs laten we wederom veel nieuws zien waarmee u sneller kunt werken en meer geld kunt verdienen. Laat u uitgebreid informeren over onder andere Schutz Fahrzeug Diagnose toegang voor Volkswagen Audi Groep voertuigen.

Veel aandacht zal ook uitgaan naar Snap-on Tool Storage opbergmogelijkheden waarmee u uw gereedschap overzichtelijk op kan bergen. Hiervoor zal een uitgebreid assortiment gereedschapswagens met diverse sets en modules op de ruime beursvloer tentoongesteld worden.

Beleef vandaag de autotechnologie van morgen en bezoek AutoTechnica 2024. AutoTechnica 2024 gaat door in de hallen 5, 6 en 7 van Brussels Expo van 24 maart tot en met 26 maart 2024. Klik op onderstaande afbeelding om uw gratis persoonlijke ticket te bestellen.

 

doorGer Brouwers

SNAP-ON INTRODUCEERT SCHUTZ FAHRZEUG DIAGNOSE TOEGANG VOLKSWAGEN AUDI GROEP VOERTUIGEN

Snap-on Diagnostics introduceert Schutz Fahrzeug Diagnose (SFD) toegang voor Volkswagen Audi Groep personenauto’s en bestelwagens via al zijn diagnoseplatformen met Wi-Fi verbinding. Volkswagen Audi Groep is de nieuwste toevoeging in Snap-on Security Link (Beveiliging Voertuigdiagnose) naast de eerder geïntroduceerde toegang tot beveiligde elektronische regeleenheden van Fiat, Alfa Romeo, Lancia en Nissan.

Snap-on introduceert Schutz Fahrzeug Diagnose toegang Volkswagen Audi Groep voertuigen

Steeds meer autofabrikanten introduceren firewalls om elektronische regeleenheden te beschermen tegen onrechtmatige toegang. Snap-on ontwikkelt continu zijn diagnoseapparatuur door om autobedrijven te helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden. De meest recente toevoeging is Volkswagen Audi Groep (VAG) voertuigen Seat, Skoda, Audi én Volkswagen.

SNAP-ON SECURITY LINK

Om veilige verbinding met voertuig regeleenheden te realiseren, heeft Snap-on het eenvoudige, snelle en beveiligde Security Link ontwikkeld. Voor de Security Link functionaliteit is altijd de meest recente diagnose software en een actieve licentie nodig.

Volkswagen Audi Groep SFD functioneert op de volgende Snap-on diagnoseplatformen:

 • Triton-D10
 • Apollo-D9
 • SOLUS+
 • Triton-D8
 • Modis Edge
 • Solus Edge
 • Ethos Edge

Bezitters van Snap-on diagnoseapparatuur met de nieuwste software en die het registratieproces hebben voltooid, krijgen toegang tot de beveiligde Volkswagen Groep systemen en kunnen diagnose- en reparatieprocedures uitvoeren. Volg onderstaand installatieproces om toegang te krijgen tot Volkswagen Groep SDF:

 1. Ga naar Technician Profile @altusdrive.com.
 2. Selecteer Volkswagen Audi Group op het tabblad Security Link en volg de aanwijzingen op het scherm.
 3. U wordt gevraagd om een ‘Profile Access Code’ aan te maken.
 4. Er wordt een e-mailverificatie verzonden naar het e-mailadres dat is gebruikt om het Technician Profile in te stellen.
 5. Eenmaal geverifieerd, bent u klaar om te beginnen.
 6. Elke keer dat u met een beveiligd VAG-voertuig werkt, moet u uw ‘Profile Access Code’ invoeren op uw diagnosetester.

Dit registratieproces zorgt voor een naadloze integratie van de nieuwe Security Link-functionaliteit met uw Snap-on diagnoseplatform.

 

SECURE GATEWAY TOEGANG FIAT, ALFA ROMEO, LANCIA EN NISSAN

De toevoeging van SFD toegang voor Volkswagen Audi Groep voertuigen volgt op de reeds eerder geïntroduceerde Secure Gateway tot beveiligde regeleenheden van Fiat, Alfa Romeo, Lancia en Nissan

Snap-on introduceert Schutz Fahrzeug Diagnose toegang Volkswagen Audi Groep voertuigen screen 2

Bezitters van bovengenoemde Snap-on diagnoseapparatuur hebben direct Secure Gateway toegang tot beveiligde Fiat, Alfa en Lancia regeleenheden. Dit betekent dat technici niet (soms weken) hoeven te wachten op Secure Gateway toegang van Fiat, maar direct na het doorlopen van de aanmeldprocedure via Snap-on aan de slag kunnen.

doorGer Brouwers

SNAP-ON SOLUS+, DE ULTIEME DIAGNOSETESTER VOOR SNELLE DIAGNOSE EN VEELVOORKOMENDE ONDERHOUDSTAKEN

Snap-on Tools introduceert de SOLUS+, een uitgebreide voertuigdiagnosetester die is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en snelle probleemoplossing. Met de Snap-on SOLUS+ kunnen voertuigtechnici snel en eenvoudig de meestvoorkomende werkzaamheden aan voertuigen uitvoeren, zoals OnBoard Fuel Consumption Monitoring (OBFCM) uitlezen en naar de RDW sturen, regeleenheden uitlezen en componenten inleren en service intervals resetten.

Snap-on Solus Plus voertuigdiagnosetester

SNAP-ON SOLUS+ VOERTUIGDIAGNOSETESTER

 • Geen activatie, abonnement of licentie nodig
 • Uitpakken, aanzetten en diagnose stellen
 • Binnen 2 seconden opgestart en klaar voor gebruik
 • Foutcodes scannen met 1 druk op de knop
 • OBFCM (werkt ook zonder licentie)
 • Updates niet verplicht*

De SOLUS+ is de opvolger van de meest verkochte Snap-on diagnosetester in de Benelux en wereldwijd tot nu toe, de SOLUS Edge. De SOLUS+ onderscheidt zich door zijn eenvoudige toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Uitpakken, aanzetten en diagnose stellen, zonder een verplicht vast abonnement of licentiekosten. Zo simpel is het.

INDRUKWEKKENDE DIAGNOSEPRESTATIES

Net zoals bij elk nieuw product van Snap-on Tools, is de SOLUS+ niet zomaar een opvolger, maar een indrukwekkende evolutie die zijn voorganger overtreft in prestaties, snelheid en functionaliteit. Dankzij het SMX besturingssysteem en de grote opslagcapaciteit, is de tester razendsnel, binnen twee seconden opgestart en direct klaar voor gebruik.

De bediening via het 1024 x 600 pixels 8” grote capacitieve full color touchscreen is eenvoudig en intuïtief en vergelijkbaar met de bediening van smartphones en tablets. Het scherm ondersteunt vegen, scrollen en echte ‘swipen’, waardoor de SOLUS+ niet alleen krachtig is in prestaties, maar ook in gebruiksgemak. Dankzij het 25% heldere en 60% hogere resolutie scherm dan de vorige generatie SOLUS, is de informatie op het display ook goed afleesbaar in direct zonlicht.

Snap-on Solus Plus voertuigdiagnosetester

Complete diagnosetester

De Snap-on SOLUS+ is uitgerust met indrukwekkende functies die van moderne diagnosetesters geëist worden. Zo wordt de tester up-to-date gehouden met updates ‘Over the Air’ via WiFi. De WiFi-connectie is bovendien geoptimaliseerd naar 5GHz WLAN, waardoor de verbinding met internet beter en betrouwbaarder is geworden.

De Snap-on SOLUS+ is standaard uitgerust met DoIP en is voorbereid op CAN-FD, wat staat voor Controller Area Network met flexibele datasnelheid. Dit wordt toegepast in CAN-toepassingen die een hogere datasnelheid vereisen vanwege de veiligheid, zoals bijvoorbeeld ADAS-functies. Intuïtieve menu’s en menubediening, ondersteuning voor Secure Gateway (SGW) en eenvoudig te gebruiken componenten tests, maken de SOLUS+ een complete diagnosetester.

Snap-on SOLUS Voertuigdiagnosetester

Met de introductie van de Snap-on SOLUS+ is diagnose stellen nog eenvoudiger geworden. Deze lichtgewicht, robuuste tool biedt snelle communicatie met het voertuig en is bestand tegen schokken.

Kenmerken Snap-on SOLUS+ diagnosetester
 • Snelle communicatie met voertuig
 • Lichtgewicht, robuuste behuizing
 • Bestand tegen stoten
 • Touchscreen full color scherm 1024 x 600 pixels
 • Capacitief touchscreen (swipen zoals met smartphone)
 • Over The Air (OTA) updates via WiFi
 • Zes maanden SureTrack geverifieerde oplossingen
 • Ethernet (DoIP) en CAN FD
 • Snelste hardware voor optimale prestaties
 • Super aanraakscherm voor intuïtieve bediening
 • Uitgebreide software dekking voor de meest voorkomende voertuigen
 • Ondersteuning voor elektrische voertuigen en SGW
 • Gratis minuten voor de helpdesk voor extra ondersteuning
 • Service tot aan de deur van een betrouwbare partner die al meer dan 100 jaar bestaat
 • De uitgebreide Snap-on diagnose-software dekking biedt ondersteuning voor de meeste in de Benelux voorkomende conventionele, (plug-in)hybride en elektrische personenauto’s en bestelwagens.

Met de Snap-on SOLUS+ diagnosetester, biedt Snap-on een veelzijdige en toekomstbestendige diagnosetester voor zowel getrainde als ongetrainde gebruikers. Wilt u meer weten over de Snap-on SOLUS+, of een demonstratie bij u in de werkplaats? Maak dan een afspraak met de Snap-on franchisenemer in uw regio, of vul onderstaand formulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

* Tester blijft werken, echter zonder online diensten

doorGer Brouwers

SNAP-ON TOOLS DIAGNOSE SOFTWARE UPGRADE 23.4

Snap-on Diagnose Software Upgrade 23.4 is de nieuwste versie Snap-on diagnose software met oplossingen waar automotive technici elektronische regeleenheden en componenten van personenauto’s en bestelwagens mee kunnen diagnosticeren, resetten en (her)programmeren.

Snap-on Disgnose Software Update 23.4

 APK: Onboard Fuel Consumption Monitoring (OBFCM)
✅ 2023 Modeljaar Updates
✅ Alle Codes, Data, Functietest 15 Fabrikanten
✅ Nieuwe Systemen, Actuatortests en Speciale Functies
✅ Europese, Aziatische en Amerikaanse voertuigen
Snap-on diagnose-apparatuur wordt doorlopend bijgewerkt op basis van wensen en aanbevelingen van gebruikers en gekenmerkt door een eeuw revolutionaire productontwikkeling, technische reparatieoplossingen en toegewijde ondersteuning die de auto-service-industrie herhaaldelijk opnieuw hebben gedefinieerd.

DIT IS ER NIEUW IN SNAP-ON DIAGNOSE SOFTWARE UPDATE 23.4

Nieuwe populaire modellen in Voertuig Communicatie Software (VCS)

 • Alfa Romeo Tonale
 • Fiat Tipo Hybrid
 • Hyundai Ionic 6 (EV)
 • Kia Niro (EV)
 • Land Rover – Range Rover
 • Lexus RX
 • Mazda CX-60 (Hybrid)
 • Nissan Ariya
 • Nissan Primastar
 • Nissan Townstar + Townstar ZE (EV)
 • Citroen e-Space Tourer (EV)
 • Toyota bX4X (EV)
 • Toyota Corolla Cross
 • Audi e-Tron (EV)
 • 2023 Modeljaar update met nieuwe modellen en systemen voor 17 merken:
 • Alfa Romeo, Audi, FIAT, Hyundai, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, MG, Nissan, Seat, Skoda, Subaru, Toyota, Volvo & VW.

BMW

 • 2015 – 2023 Alle Series
 • NIEUW Servicegeschiedenis-systeem toegevoegd waarmee u de servicegeschiedenis-gegevens naar het voertuig kunt schrijven. Uploaden naar BMW i-Drive is nog steeds vereist.
 • NIEUWE aandrijvingen en speciale functies voor:
  • 2016 – 2018 1 Series
  • 2016 – 2022 2 Series
  • 2016 – 2019 3 Series
  • 2016 – 2023 X1

Fiat

 • Fiat 500L alle motoren 2012 – 2022 toegevoegde ABS speciale functietests inclusief ABS-systeemtest, druksensorkalibratie en remontluchting
 • Secure Gateway (Upgrade 20.4)

Ford

 • Nieuwe actuatoren en speciale functies toegevoegd aan 9 modellen.
 • Toegang via Ford Secure Gateway rechtstreeks vanuit de scantool.

Hyundai

 • Nieuwe systemen toegevoegd aan Tucson TLE 1.6 en 2L Diesel
 • Inclusief Ad Blue, Ureum doseerventieltesten

Mini

 • Nieuwe Speciale functies voor batterijvervanging toegevoegd aan:
  • Clubman, Countryman, Hatch – alle motoren 2016 – 2023

Nissan

 • Qashqai 1.5L E-Power 2022 > & X-Trail 1.5L E-Power 2022 > hebben speciale functietests toegevoegd.
 • Toegang via Nissans Secure Gateway

Renault

 • Testverkeer III 1.6 Diesel 2014 – 2022
 • Nieuwe Speciale functionele test
 • Kadjar 1.6 Diesel 2015 – 2022
 • 37 Nieuwe speciale functionele test
 • FunMaster 2.3 Diesel 2010 – 2023
 • Nieuw Speciale functionele test

Wereldwijde database. Ook de US, US Import en Australische database is verder uitgebreid (LET-OP deze software is in het Engels en de dekking kan afwijken ten opzichte van modellen geleverd voor de Europese markt).

Snap-on APOLLO-D9 Technician

NIEUW IN SNAP-ON DIAGNOSE SOFTWARE UPDATE 23.4 EOBD

 • OBFCM data nu ook via WiFi direct vanuit uw diagnosetester naar de RDW sturen.
 • Voor OBFCM is geen geldige licentie en Snap-on profile manager account nodig.
 • Voor Nederlandstalige diagnosetesters (Verus Edge en Zeus+ uitgesloten).

Nieuw in Snap-on Diagnose Software update 23.4 Component Test Meter (CTM)

 • Meer dan 50.000 nieuwe componenten tests toegevoegd (nu in totaal meer dan 1.013.000 tests).
 • Snap-on’s continu groeiende component test dekking betekent dat u alles heeft wat nodig is om de fout te diagnosticeren en de onderliggende oorzaak te achterhalen.
 • 45 Nieuwe en 104 bijgewerkte modellen / motor varianten toegevoegd begeleide componenten tests voor: (nu in totaal 1.591 varianten)
  Audi, BMW, Citroën, Fiat, Ford, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Smart, Volkswagen & Volvo
 • Zeer uitgebreide US CTM database met daarin 40 verschillende US, Aziatische en Europese voertuigmerken.
Nieuw in Snap-in Diagnose Software update 23.4 Gebruikersinterface

Security Link: Secure Gateway toegang met Snap-on software beschikbaar voor Ford (OEM registratie niet nodig), Nissan en FCA voertuigen. Voor FCA is er nu de keuze om Secure Gateway toegang zelf of via Snap-on te regelen. Als Snap-on het voor u regelt heeft u direct na betaling direct toegang to FCA-SGW.

Diagnosetesters: ZEUS, TRITON, APOLLO, MODIS, en SOLUS series

SureTrack- en Fast-Track ID-tips De presentatie van SureTrack- en Fast-Track ID-tips is nu opgemaakt met sectiekoppen en vetgedrukte tekst, waardoor het makkelijker wordt om de juiste oplossing te lezen en te vinden.

ZEUS, TRITON en APOLLO series

 • Intelligente Diagnose Inhoud is een aanzienlijke uitbreiding in aanvullende Real Fixes, Fixed it-gegevens en PID-vlaggen.

ZEUS+

 • Verbeterde kleurenindicator van het batterijniveau indicator. Dankzij het duidelijkere batterijpictogram kan de gebruiker nu beter het batterijpercentage.
Snap-on Diagnose altijd Up-To-Date

Met meer dan een eeuw revolutionaire productontwikkeling, uitgekiende reparatieoplossingen en toegewijde ondersteuning heeft Snap-on de automotive service-industrie herhaaldelijk opnieuw gedefinieerd. U kunt erop vertrouwen dat een diagnosetester van Snap-on klaar is voor gebruik met een ongeëvenaarde dekking en exclusieve functies voor algemene en schadehersteldekking. Snap-on weet wat technici in autobedrijven nodig hebben en biedt al bijna 40 jaar toonaangevende en innovatieve diagnoseoplossingen.

Bekijk de meest actuele Europese, Aziatische en Amerikaanse Snap-on voertuig diagnose dekking op onze ‘Voertuig Applicatie Gids‘ website.

Snap-on Diagnose Software Update 23.4 wat is nieuw