Voertuigen diagnosticeren met de Snap-on EETHEU311A laser warmtebeeldcamera

doorGebro Tools

Voertuigen diagnosticeren met de Snap-on EETHEU311A laser warmtebeeldcamera

Snap-on heeft opnieuw een warmtebeeldcamera geïntroduceerd waarmee onder andere monteurs diagnose aan voertuigen kunnen stellen. Met de Snap-on EETHEU311A Diagnostische Laser Warmtebeeldcamera kun je lasergeleide temperatuurmetingen uitvoeren en gedetailleerde thermische beelden bekijken en opslaan.

Snap-on Tools thermische en lasermode warmtebeeldcamera.jpg EETHEU311A

Je staat er misschien niet bij stil, maar naast testapparatuur zijn er nog meer manieren om diepgaande diagnose aan voertuigen te stellen. Warmtebeeldcamera’s laten, in tegenstelling tot diagnosetesters, op een display of een foto-opname precies zien waar een storing precies veroorzaakt wordt. We gebruiken als voorbeeld de Snap-on EETHEU311A, een twee-in-een diagnosetool met een aantal zeer handige functies die je helpen om storingen efficiënt op te lossen.

Thermische beeldfunctie

De EETHEU311A heeft een thermische beeldfunctie die jou helpt om een probleem snel te identificeren door beelden samen te voegen en met elkaar te vergelijken (blending). De thermische laserfunctie meet temperaturen tot maar liefst 982 graden Celsius en toont delta (verschil tussen laagste en hoogste vastgelegde waarden) en helpt je de exacte locatie van een probleem te identificeren.

Snap-on Tools thermische en lasermode warmtebeeldcamera.jpg EETHEU311A

De metingen en beelden worden hierbij weergegeven op een duidelijk en helder kleurendisplay. Met de ingebouwde LED-verlichting kun je ook op donkere plekken zoals de motorruimte of onder het dashboard de werkruimte goed zien. Met de bijgeleverde USB-kabel kun je de camera opladen en gemaakte afbeeldingen downloaden en ze aan de klant laten zien.

De thermische laser in gebruik: katalysator

Als voorbeeld nemen we een klacht van een klant die aangeeft dat het waarschuwingslampje van zijn katalysator brandt en de auto niet meer het vermogen heeft dat hij had. In de werkplaats wordt de diagnose-apparatuur aangesloten en foutcode P0420 – ‘katalysator efficiency te laag’ uitgelezen. De auto wordt op de brug gezet en de motor wordt gestart. Normaal gesproken zou het temperatuurverschil tussen de ingang en de uitgang van de katalysator ongeveer vijftig graden Celsius moeten zijn.

De warmtebeeldcamera wordt erbij genomen om een temperatuurmeting te doen. Deze klus is zeer eenvoudig, je hoeft de camera slechts op het onderwerp dat je wil meten te richten en klaar ben je. Met een druk op de schakelaar maak je vervolgens een afbeelding.

Snap-on Tools thermische en lasermode warmtebeeldcamera

Twee-in-één tool met thermische en laser mode voor werkzaamheden zoals controleren van de in- en uitgang temperaturen van katalysatoren

Andere voorbeelden waar een warmtebeeldcamera toegevoegde waarde in de werkplaats is zijn er legio. Zo kun je blokkades en verstoppingen in uitlaten, koelvloeistofslangen en koelsystemen traceren. Zelfs hele kleine gaatjes in banden kun je vinden omdat het rubber rondom het gaatje waar de lucht doorheen ontsnapt warmer is dan de rest van het rubber. Dankzij de thermische laser is de Snap-on EETHEU311A warmtebeeldcamera ultra nauwkeurig en onmisbaar equipment voor de moderne werkplaats geworden.

Dit kun je met een warmtebeeldcamera controleren:

Accupool-aansluitingen, verwarmd stuurwiel, kleine gaatjes in autobanden, dynamo’s, airconditioningsystemen, ventilatiesystemen, lagers, spookverbruikers, aanlopende remmen, koelsystemen, spanrollen, katalysatoren, ontstekingssystemen, gloeibougies, verwarmde buitenspiegels, stoelverwarming, overgangsweerstanden, lambdasondes, raam-verwarming.

Snap-on Tools thermische en lasermode warmtebeeldcamera.jpg EETHEU311A

Vraag jouw Snap-on franchisenemer om meer informatie. Ook komt hij graag een demonstratie bij jou in de werkplaats geven. Ben je nog niet overtuigd? Dan kun je deze diagnostische camera gratis een tijdje uitproberen. Komt een investering je even niet uit? Met Snap-on Tools kun je direct aan de slag en pas later renteloos terugbetalen.

Kenmerken Snap-on EETHEU311A warmtebeeldcamera:
 • Laser en thermische beelden
 • Afbeeldingen zijn opgebouwd uit 1.024 temperatuurzones
 • 2,8 inch kleurenscherm, beeld resolutie van 32 x 32
 • Opslagruimte voor honderden opnamen
 • Thermische beelden mengen, plus een zichtbaar licht camera voor meer detail
 • Maximale temperatuur aanduiding:
 • Laser mode: 982°C
 • Thermische mode: 538°C
 • Delta aflezing in laser-mode legt hoogste, laagste en delta (verschil) waarde vast
 • Met trigger afbeeldingen opslaan (opslagruimte voor honderden afbeeldingen)
 • Trigger opslag voor zowel afbeeldingen als temperatuur metingen

Over de auteur

Gebro Tools administrator