Synergisch Pro Spot SP-5 Smart Mig lasapparaat nu met Dubbel Puls technologie

doorGebro Tools

De beste lassen leg je met de Pro Spot SP-5 en SP-5.3 Dubbel Puls SMART MIG voor professionals. De SP-5 en SP5.3 lasapparaten zijn uitgerust met drie MIG lastoortsen, waarmee de drie verschillende basismetalen (RVS) staal, silicium-brons en aluminium gelast kunnen worden.

Je hoeft bij de synergische Pro Spot lasapparaten slechts één lasparameter in te stellen. Zodra vervolgens de schakelaar van het gekozen lastoorts wordt ingedrukt, schakelt een geavanceerde microprocessor de lasapparaten automatisch over naar het juiste beschermgas, lasprogramma én laspatroon waardoor de laskwaliteit altijd optimaal is en Pro Spot lasapparaten snel en gebruiksvriendelijk zijn.

Pro Spot Dubbel Puls lassen

De Pro Spot SP-5 en SP-5-3 zijn Dubbel Puls lasapparaten. Bij pulserend MIG en MAG lassen heeft de stroombron twee verschillende stroomsterkte niveaus. Een constante basisstroom houdt de lasboog in stand. De pulserende pulsstroom zorgt dat de druppels toevoegmateriaal loslaten. Tevens wordt ook de lasdraad pulserend aangevoerd.

Dankzij Dubbel Puls lassen wordt het werkstuk minder heet en is de kans op vervorming van het basismateriaal minimaal. Dankzij een optimale versmelting kunnen dunne materialen makkelijker gelast worden, wordt de las kwalitatief hoogwaardiger, zijn er minder lasspetters en als gevolg hiervan nabewerking van het werkstuk niet of nauwelijks nodig zijn. Bijkomend voordeel van dubbel puls is dat verticaal lassen ook veel makkelijker gaat.

De Pro Spot SP-5 is geschikt voor 240 Volt netspanning en heeft 200 Ampère vermogen. De driefasen Pro Spot Sp-5.3 is geschikt voor 400 Volt krachtstroom en heeft een vermogen van 350 Ampère.

De Pro Spot SP-5 en SP-5.3 zijn ideaal voor schadeherstelbedrijven die vaak en afwisselend roestvrij staal, aluminium en verzinkt staal lassen. In de synergic mode garandeert een microprocessor voor optimale instellingen en laskwaliteit.

De Pro Spot SP-5 / SP-5.3 kan ook worden uitgerust om TIG (geen aluminium) en MMA/elektrode te lassen. De SP-5 / SP-5.3 last MIG als TIG zowel continu als pulserend.

Automatische Omschakelen

Pak eenvoudig het juiste lastoorts voor het materiaal dat je wil lassen en druk de schakelaar in. De SP-5 / SP-5.3 kiest automatisch het lasprogramma en de juiste parameters. Het is niet nodig om draadspoelen of beschermgas te veranderen. De Pro Spot SP-5 / SP-5.3 wordt geleverd met alle benodigdheden om MMA met elektrode te kunnen lassen.

Pro Spot ontwikkelt en produceert professioneel gereedschap en equipment voor de voertuigbranche, carrosseriebranche en autoschadeherstelbranche. Pro Spot wordt de Benelux exclusief geleverd door de Snap-on Tools dealer die naar het autobedrijf toekomt.

Wilt u meer informatie hebben over Pro Spot lasapparatuur of een demonstratie bij u op de werkvloer? Neem dan contact op met uw regionale Snap-on dealer. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Over de auteur

Gebro Tools administrator