SNAP-ON TOOLTIP: SNELLER WERKEN MET EEN OMKEERBARE ZEGERINGTANG

doorGebro Tools

SNAP-ON TOOLTIP: SNELLER WERKEN MET EEN OMKEERBARE ZEGERINGTANG

Met een zegeringtang, ook wel borgveertang of borgringtang genoemd, kun je interne en externe borgveren demonteren en monteren. Snap-on zegeringentangen zijn ‘omkeerbaar’ waardoor je borgveren met één tang zowel kunt demonteren als monteren. Snap-on zegeringtang-set SRPCR112 bevat 12 omkeerbare tangen, maar omdat de tangen omkeerbaar zijn, zijn het er feitelijk 24.

Snap-on ToolTip zegeringtang

Een borgveer of borgring kan ergens in (intern) of omheen (extern) gemonteerd zijn. Om de veer te demonteren en monteren moet je deze dus inknijpen of spreiden. Normaal gesproken zou je hier twee verschillende zegeringtangen voor nodig hebben. Snap-on Tools heeft hier lang geleden al een een oplossing voor bedacht en de benen van de zegeringtangen ‘omkeerbaar’ gemaakt.

Bekijk de video

WERK 80 PROCENT SNELLER MET SNAP-ON ZEGERINGTANG

Voorheen konden de benen omgekeerd worden door het knopje op het scharnierende punt van de tang los te draaien en vervolgens de benen om te wisselen. Omdat tijd geld is, en in de werkplaats iedere seconde telt, heeft Snap-on de draaiknop vervangen door een drukknop. Dankzij deze innovatie hoef je dus alleen nog maar het knopje in te drukken om de benen te wisselen en kun je 80 procent sneller werken.

Met 1 druk op de knop wissel je van interne naar externe borgveer

De stalen benen van Snap-on tangen zijn koud gesmeed en hebben een hoog legering gehalte waardoor ze zeer sterk en duurzaam zijn. De gladde taaie heldere transparante afwerking beschermt de tangen tegen vuil en vocht en voorkomt corrosie. Dankzij de lange softgrip handvatten heb je altijd maximale grip op de tang en optimale controle over je werk. De tips (bek) van Snap-on zegeringtangen staan altijd onder een kleine hoek. Op deze manier heeft de tang altijd de maximale grip in de borgveer en kan deze niet wegspringen.

SNAP-ON TOOLTIP BORGVEERTANGEN

Om borgveren veilig en zonder beschadigen te demonteren en monteren is het belangrijk om de juiste tang met de juiste tip(bek)-diameter te gebruiken. Kijk goed naar de diameter van de tang en de borgveer en gebruik altijd een tang met een zo groot mogelijke diameter. Als de diameter van de tang-tip te klein is voor de borgveer, zal het lastiger zijn om de veer in te knijpen of uit elkaar te drukken.

Snap-on ToolTip sneller werken met een omkeerbare zegeringtang_1

De tips van Snap-on zegeringtangen staan altijd onder een kleine hoek

Snap-on zegeringtang-set SRPCR112 bevat 12 omkeerbare tangen in een hardcase met zacht voorgevormd foam. In de set zitten tangen met lange rechte tips en tips onder een hoek van 45 en 90 graden voor veruit de meest voorkomende borgveren. In de set zitten 4 tangen met rechte en 8 tangen met gebogen punten van 0,8 tot 2,3 mm. Snap-on 12-delige zegeringtang set SRPCR112 is verkrijgbaar in de kleuren rood, groen en oranje. De 5- en 7 delige sets zijn er in de kleuren rood, groen, oranje, grijs, blauw en Hi-Visibility.

Kenmerken Snap-on zegeringtangen

  • Omzetten van intern naar extern met 1 druk op de knop
  • Gemaakt van speciaal koud gesmeed staal met hoog legering gehalte
  • Sterk en duurzaam
  • Lang softgrip handvat voor een betere hevelwerking met meer comfort
  • Voor borgringen met een diameter van 3 t/m 89 mm.
  • Tips staan onder hoek en voorkomen wegspringen van borgring voorkomen
  • Stalen afwerking heeft taaie, heldere coating die beschermt tegen corrosie
  • Lange tips van 45° en 90° voor toegang tot moeilijk bereikbare borgringen
  • Set wordt geleverd in een koffer met foam
  • Set bevat 4 tangen met rechte en 8 tangen met gebogen punten (0,8 – 2,3 mm.)

Snap-on zegeringtang-set SRPCR112 in hardcase met zacht voorgevormd foam

Wil je meer weten over Snap-on zegeringtangen of een demonstratie bij jou in de werkplaats? Neem dan contact op met jouw regionale Snap-on Tools franchisenemer. Je kunt ook onderstaand formulier invullen en opsturen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Over de auteur

Gebro Tools administrator