SNAP-ON TOOLTIP: HET VERSCHIL TUSSEN STARTERS EN DOORSLAGEN

doorGebro Tools

SNAP-ON TOOLTIP: HET VERSCHIL TUSSEN STARTERS EN DOORSLAGEN

Starters en doorslagen worden in de werkplaats nog wel eens door elkaar gehaald en gebruikt. Ze hebben echter verschillende functies. Om een pin te verwijderen, gebruik je een starter. Om de pin na de klap uit te drijven, gebruik je een doorslag.

Snap-on Tools het verschil tussen een starter en een doorslag

Er zijn veel (verschillende) starters en doorslagen op de markt. Op het eerste gezicht lijken ze allemaal op elkaar, maar toch zijn er verschillen. Snap-on starters en doorslagen zijn niet rond, maar hebben zes vlakke kanten. Dit is om te voorkomen dat de starter of doorslag niet van de werkbank of gereedschapswagen af kan rollen.

STERK, TAAI EN DUURZAAM

Een ander belangrijk verschil tussen Snap-on starters en doorslagen en andere merken is het materiaal. Snap-on starters en doorslagen zijn gemaakt van hoogwaardig koolstofstaal. Dit koolstofstaal heeft een speciale warmtebehandeling gehad, en is daardoor sterk, taai, en duurzaam. Snap-on starters en doorslagen zijn hard waar ze hard moeten zijn en nog harder waar ze nog harder moeten zijn.

Bekijk de video

Om de starters extra sterk te maken, zijn ze konisch. Het gedeelte van de starters en doorslagen waar met de hamer op geslagen wordt, heeft een parabolische vorm. Deze parabolische vorm zorgt ervoor dat, hoe je ook op het gereedschap richt en slaat, de kracht altijd recht door het gereedschap heen op het werkstuk terecht komt.

GEBRUIK DOORSLAG NIET ALS STARTER

Als de achterkant van Snap-on starters of doorslagen na verloop van tijd de parabolische vorm door hamerslagen verloren zijn, kun je die met behulp van een mal opnieuw vormgeven. Zorg ervoor dat hierbij niet te veel warmte ontstaat, anders wordt het hardingsproces nadelig beïnvloedt. Gebruik hiervoor een vijl en geen slijptol of slijpsteen.

Als een doorslag als een starter gebruikt wordt, kan deze kapot gaan. Als je echter hard slaat op een doorslag waar je normaal gesproken een pen mee moet uitdrijven, verdwijnt de kracht van de hamer door de doorslag naar het werkstuk. Vervolgens komt de kracht weer terug in de doorslag waardoor deze op het zwakste punt afbreekt. Let op; bij iedere doorslag hoort een specifieke starter en vice versa.

Snap-on Tools het verschil tussen een starter en een doorslag

De 6-delige Snap-on starterset PPCS60BK en doorslag/beitel set masterkit PPC710BK zijn exclusief verkrijgbaar bij de Snap-on franchisenemer. Neem contact op met jouw franchisenemer voor nog meer informatie of een demonstratie bij jou in de werkplaats.

Over de auteur

Gebro Tools administrator