Snap-on momentsleutel met flexibele ratelkop (her)berekend exacte aanhaalmoment onder hoek

doorGebro Tools

Snap-on momentsleutel met flexibele ratelkop (her)berekend exacte aanhaalmoment onder hoek

Snap-on Tools heeft zijn intelligente elektronische momentsleutel met hoekverdraaiing en flexibele ratelkop geëvolueerd en nóg slimmer en efficiënter gemaakt. Dankzij een gyroscoop kunnen bouten en moeren met de Snap-on ATECH2F125B met 3/8″ aandrijfvierkant nu ook onder een hoek op het voorgeschreven aanhaalmoment vastgezet worden. De ATECH2F125B heeft daarnaast een breed bereik waardoor je met één momentsleutel minimaal net zoveel kunt doen als waar je normaal twee aparte momentsleutels voor nodig hebt. Met de Snap-on ATECH2F125B werk je dus veel efficiënter en sneller en verdien je nog meer geld.

Snap-on ATECH2F125 elektronische momentsleutel met flexibele ratelkop

Flexibele ratelkop

Sleutelen aan personenauto’s, bestelwagens en trucks wordt steeds uitdagender omdat de ruimtes waar(in) gesleuteld moet worden steeds krapper en moeilijker bereikbaar worden. Een momentsleutel met flexibele ratelkop is voor deze omstandigheden onmisbaar. Het nadeel van de momentsleutel met flexibele ratelkop is echter dat bouten en moeren alleen op het voorgeschreven moment vastgezet kunnen worden als de ratelkop in een rechte lijn met de momentsleutel staat. Zodra de ratelkop niet haaks meer op de arm van de momentsleutels staat, verandert het koppel op de bout of moer.

Steeds meer bouten en moeren in voertuigen moeten met een voorgeschreven moment aangetrokken worden. Bovendien worden de toleranties die OEM’s hanteren steeds kleiner. Ruimte voor fouten is er dus niet meer en als een reparatie niet volgens fabrieksspecificaties wordt uitgevoerd vervalt alle garantie op (vervolg)schade.

“Met de flexibele kop kom je overal bij en zelfs bij hoekverdraaiing (graden meten) kun je ratelen. De sleutel telt de verschillende stappen netjes op!”

Gyroscoop en software

Snap-on Tools ondervangt deze uitdagingen met de ATECH2F125B die met behulp van een gyroscoop en software de kracht van de momentsleutel op de bout of moer (her)berekent. Via het display, geluidssignalen en vibraties weet de monteur precies wanneer het vereiste aanhaalmoment bereikt is.

Snap-on ATECH2F125 elektronische momentsleutel met flexibele ratelkop

De ATECH2F125B onthoudt tijdens het ratelen het reeds bereikte moment en telt alle momenten bij elkaar op totdat het vereiste moment bereikt is. Steeds meer onderdelen moeten met een aanvullende hoekverdraaiing vastgezet worden. Met de Snap-on ATECH2F125B kun je dit in één handeling doen. Het digitale display geeft namelijk naast Nm’s ook de hoekverdraaiing weer. Dit bespaart tijd omdat je niet van gereedschap hoeft te wisselen of hulpstukken toe hoeft te voegen.

Naast het aanhaalmoment en de hoekverdraaiing, onthoudt de ATECH2F125B ook hoeveel bouten en moeren er al vastgezet zijn. De hoek die de ATECH2F125B ten opzichte van de bout of moer kan maken is maar liefst 15 graden. Om maximale nauwkeurigheid van het aanhaalmoment en de hoekverdraaiing te garanderen, zijn de frameconstructie van de momentsleutel en de ratelkop van 100 procent staal. Omdat het aanhaalmoment van bouten en moeren steeds hoger wordt, is het scharnierpunt van de ratelkop op een nieuwe manier ontworpen en nog sterker geworden.

Snap-on ATECH2F125 elektronische momentsleutel met flexibele ratelkop

Het scharnierpunt van de ratelkop is nog sterker geworden

Onderhoudsvrij en duurzaam

De afgesloten ratelkop en andere onderdelen van de momentsleutel zijn onderhoudsvrij en bestand tegen alle (chemische) vloeistoffen die in de werkplaats voorkomen. Dankzij het de 80-tands ratelmechanisme kun je zelfs met hele kleine slagen van slechts 4,5 graden bouten en moeren aandraaien en op het gewenste moment aantrekken. Omdat er altijd zeven tanden van het mechanisme met elkaar in verbinding zijn kun je maximaal kracht zetten zonder dat dit het binnenwerk overmatig belast.

Het rubberen softgrip handvat is ergonomisch ontworpen en biedt ook met vette handen maximaal comfort en optimale grip. De afsluitdop van de batterij aan de achterzijde van de ATECH2F125B is vloeistofdicht, zwaar uitgevoerd, beschermt tegen ongewenst losdraaien en bestand tegen vallen, schokken en stoten.

Ultieme momentsleutel

Dankzij al deze features is de Snap-on ATECH2F125B elektronische momentsleutel met hoekverdraaiing en flexibele ratelkop dé benchmark. Net als andere momentsleutels moet ook deze regelmatig geijkt worden. De Snap-on franchisenemer kan dat in in zijn rijdende winkel bij jou op locatie doe zodat je daar de deur niet voor uit hoeft.

Wil je meer weten over deze ultieme momentsleutel? Neem dan contact op met jouw Snap-on franchisenemer en vraag hem om de details of een demonstratie in jouw werkplaats. Ben je na het lezen van dit artikel en de demonstratie nog niet overtuigd? Dan kun je Snap-on Tools met Try Before You Buy gratis een periode uitproberen zonder dat dit je ook maar één cent kost.

Snap-on momentsleutel met flexibele ratelkop herberekend exacte aanhaalmoment onder hoek

Dit doen we omdat we overtuigd van de toegevoegde waarde van onze tools. Komt een investering in gereedschap je even niet uit? Dan kun je gebruik maken van Snap-on Easy Pay waarbij je gereedschap op afbetaling zonder rente te betalen aan kunt schaffen.

De Snap-on ATECH2F125B is verkrijgbaar in de volgende kleuren:      

ATECH2FR125B – Zwart / Rood
ATECH2F125VR – Rood / Zwart
ATECH2F125VG – Groen / Zwart
ATECH2F125VO – Oranje / Zwart
ATECH2F125VH – ‘Hi-Visibility’ / Zwart

Belangrijkste kenmerken Snap-on ATECH2F125B;
 • Automatische hoek/moment herberekening
 • 3/8″ Aandrijfvierkant
 • Moment-bereik van 6,8 – 169,5 Nm.
 • Door brede moment-bereik doet deze momentsleutel het werk van twee
 • Hoekverdraaiing bereik 0 – 360°
 • Door moment-dan-hoekverdraaiing kan gebruiker eerst moment aanhalen en daarna overschakelen naar hoekverdraaiing zonder momentsleutel van werkstuk af te halen
 • Teller om bij te houden hoeveel bouten / moeren al zijn aangehaald
 • Volledig programmeerbaar. Eenvoudig te wijzigen eenheden voor elke applicatie
 • Heldere led’s voor het aangeven van het bereikte moment of hoek in donkere en moeilijk bereikbare ruimtes
 • Vier waarschuwing opties (LCD, Dual LED, Geluid en Vibreren)
 • Groot LCD display met achtergrondverlichting waardoor deze gemakkelijk is af te lezen, ook onder een grote hoek en in donkere ruimtes
 • Dual80 tands ratel technologie voor een maximale krachtoverbrenging en minimale ratelhoek van 4,5°
 • Afgesloten ratelkop houdt vuil en water buiten en hoogwaardig synthetisch vet binnen voor een betere werking en een langere levensduur
 • Flexibele ratelkop (15°) voor goede krachtoverbrenging en een betere bereikbaarheid in nauwe ruimtes
 • Beschermde batterij afsluitdop. Deze zwaar uitgevoerde dop met schroefdraad kan tegen een stootje en is beschermt tegen losdraaien 100% stalen frame constructie voor duurzaamheid en op kracht getest
 • Rubberen softgrip handvat voor een goede grip

Bekijk de video

Over de auteur

Gebro Tools administrator