SNAP-ON INSTINCT SCHROEVENDRAAIER HANDVATTEN, MEER GRIP EN KRACHT

doorGebro Tools

SNAP-ON INSTINCT SCHROEVENDRAAIER HANDVATTEN, MEER GRIP EN KRACHT

Harde en zachte (soft grip) handvatten, Snap-on heeft de beste schroevendraaier handvatten ter wereld. Het huidige standaard Snap-on handvat werd in 1986 geïntroduceerd. In 1998 brachten we onze soft grip handvatten op de markt. De reden dat er nog een ander soort handvat ontworpen werd was eenvoudig: technici vroegen het aan ons. Het resultaat: Snap-on Instinct hard grip en soft grip handvatten.

Snap-on Instinct

De schroevendraaier is één van de meest voorkomende en gebruikte gereedschappen en is er in vele soorten, vormen en afmetingen. Snap-on schroevendraaier handvatten zijn ontworpen naar de eisen en wensen van degenen die ze gebruiken. Niet van de een op de andere dag, maar op basis van jarenlange input en verbeteringen. De belangrijkste vraag in deze is continu: hoe gebruik je de schroevendraaier en hoe kunnen wij onze schroevendraaier handvatten nog beter maken.

Snap-on Instinct: gevoel, ervaring en emotie

Op die vraag kregen we verschillende antwoorden. Het resultaat: het Snap-on ‘Instinct’ handvat. Het Instinct handvat is derhalve een samenvoeging van de belangrijkste wensen en eisen van de gebruiker. De naam ‘Instinct’ is dan ook niet zomaar een gekozen naam, maar zegt wat het handvat is. Het woord ‘instinct’ heeft meerdere betekenissen, de belangrijkste: gevoel, ervaring en emotie. Drie woorden die onze Instinct handvatten exact omschrijven. Maar wat heb je daar dan aan?

Ons hoofddoel is gereedschap en apparatuur ontwikkelen waar monteurs efficiënter, sneller en veiliger mee kunnen werken met meer winst als resultaat. Dit betekent dat een product betrouwbaar moet zijn en een klus zo snel en zo goed mogelijk moet kunnen klaren. Het Instinct handvat heeft hierbij een aantal belangrijke functies. Op onze vraag aan gebruikers hoe een schroevendraaier handvat moet zijn, kregen we het antwoord: geef ons een combinatie van een hard grip en een soft grip handvat. En dat is precies wat we gedaan hebben.

Snap-on Instinct handvat met schroefsoort indentificatie

Het Instinct handvat is er in hard grip en soft grip uitvoering, beiden liggen comfortabel in de hand en je kunt er tot 10 procent meer kracht mee zetten dan met conventionele handvatten, zonder dat je hier meer moeite voor hoeft te doen. Dit resulteert op zijn beurt weer op minder vermoeide handen en onnodige blessures. De Instinct handvatten passen we toe op verschillende gereedschappen zoals alle soorten en maten schroevendraaiers, picksets, veilen, inbus schroevendraaiers en nog veel meer.

Het Instinct hard grip handvat is zeer geschikt voor technici die met vettige onderdelen werken zoals transmissies en verbrandingsmotoren, bestand tegen agressieve vloeistoffen en eenvoudig schoon te maken en te houden. De term soft grip spreekt voor zich en is zacht en nog comfortabeler.

Gebruikers geanalyseerd

Voorafgaande aan de ontwikkeling van het Instinct handvat hebben we eerst nauwkeurig geanalyseerd hoe een schroevendraaier in de praktijk precies gebruikt wordt. Hieruit is gebleken dat technici schroevendraaiers in de meeste gevallen met één hand vasthouden en met de andere hand draaien.

Om een schroef los of vast te draaien is het belangrijk dat je voor de eerste fase de schroevendraaier stevig vast moet kunnen houden. Volgens monteurs kun je dit het beste doen met een driehoekig handvat met enigszins vlakke zijden. Daarna ben je de schroef aan het uit- of indraaien, terwijl je de schroevendraaier in en uit de kop van de schroef heen en weer beweegt*.

* Om schroeven sneller in of uit te draaien, heeft Snap-on de ratelschroevendraaier ontworpen.

Snap-on Instinct handvat 2kopie

Om deze reden hebben we de ‘nek’ van het handvat rond en hard gemaakt met meer contactvlakken zodat je meer grip hebt en toch sneller kunt werken. Bijkomend voordeel: dankzij de vlakke zijden rolt de schroevendraaier niet van zijn plek als je ‘m neerlegt. Vanzelfsprekend zijn de Snap-on Instinct schroevendraaiers in verschillende kleuren verkrijgbaar. Voor bepaalde specifieke schroevendraaier toepassingen hebben we vanzelfsprekend nog steeds ons klassieke vierkante hardgrip handvat in het programma.

Degenen die Snap-on gereedschap gebruiken, bepalen hoe het eruit komt te zien. Het mag duidelijk zijn dat we hierbij niet over één nacht ijs gaan. Het resultaat: maximale grip, comfort en kracht en nog meer tevreden gebruikers. De mal en de vorm zijn speciaal voor Snap-on USA ontworpen bij het Belgische technologiebedrijf Boucherie in Izegem. Boucherie is de grootste fabrikant in complexe spuit mallen ter wereld. Snap-on gebruikt de meest inventieve spuit mal die er op de markt verkrijgbaar is.

Ben jij na het lezen van dit artikel (nog) niet overtuigd van de voordelen van Snap-on Instinct handvatten? Vraag dan de Snap-on franchisenemer naar een demonstratie en Try Before You Buy. Je kunt hiermee gereedschap voor dat je het aanschaft eerst gratis uitproberen. Komt een investering in gereedschap of equipment even niet uit. Met Snap-on Easy Pay kun je alvast beginnen te sleutelen en betaal je pas achteraf en ZONDER rente. Vraag jouw Snap-on franchisenemer naar de voorwaarden.

Snap-on Instinct handvat 3

Kenmerken Snap-on Instinct handvatten

  • Tot 10 procent meer draaikracht
  • Soft grip voor ultieme kracht en comfort
  • Hard grip voor vettige werkzaamheden en makkelijk schoon te maken
  • Ontworpen zodat technici nog productiever worden
  • Betrouwbaar en duurzaam
  • Beter zichtbaar
  • Schroefsoort identificatie
  • Hendel rolt niet weg

Over de auteur

Gebro Tools administrator