SNAP-ON INSPECTIECAMERA’S MAKEN HET ONZICHTBARE ZICHTBAAR

doorGebro Tools

SNAP-ON INSPECTIECAMERA’S MAKEN HET ONZICHTBARE ZICHTBAAR

Digitale inspectiecamera’s – ook wel video inspectie scope of video-borescope genoemd – maken het onzichtbare zichtbaar en elimineren onnodige demontage van onderdelen die in de weg zitten. Snap-on inspectiecamera’s doen alles wat conventionele inspectiecamera’s ook doen. De meerwaarde van Snap-on inspectiecamera’s is dat ze geoptimaliseerd zijn voor automotive en heavy-duty voertuig applicaties.

Snap-on inspectiecamera’s maken het onzichtbare zichtbaar 1

Een belangrijk kenmerk van Snap-on inspectiecamera’s is dat ze robuust zijn, tegen een stootje kunnen en bestand zijn tegen de meest voorkomende (agressieve) automotive vloeistoffen. Hierdoor zijn de camera’s bij uitstek geschikt om zuigers, cilinderwanden en kleppen te inspecteren zonder de cilinderkop te demonteren en zijn ze zelfs bestand tegen agressieve hydrauliek vloeistoffen die in remsystemen en transmissies gebruikt worden.

EEN SNAP-ON INSPECTIECAMERA VOOR IEDERE APPLICATIE

Snap-on inspectiecamera’s kunnen overal toegepast worden waar het onmogelijk of lastig is om fysieke inspecties uit te voeren zoals bijvoorbeeld in portieren en onder dashboards. Met Snap-on digitale inspectiecamera’s kunnen zowel video’s als foto’s gemaakt en geluiden opgenomen en afgespeeld worden. De beelden kunnen worden opgeslagen om later te analyseren of gedeeld worden als bewijsmateriaal. Ook is er de mogelijkheid om tekst aan het opgenomen beeld toe te voegen.

Snap-on inspectiecamera’s maken het onzichtbare zichtbaar 3

De uitwisselbare camera-slang is gemonteerd aan de camera-unit zelf of een afneembare handgreep

Er zijn verschillende modellen Snap-on inspectiecamera’s* met diverse specificaties, mogelijkheden en lensdiameters. De camera-units hebben een groot en helder touchscreen weergavescherm waarop de afbeeldingen weergegeven worden, menu’s, camera en andere functies aangestuurd kunnen worden. Snap-on inspectiecamera’s worden standaard geleverd met een lens op een camera-slang die voor een grote verscheidenheid aan toepassingen ingezet kan worden.

De uitwisselbare camera-slang is gemonteerd aan de camera-unit zelf of een – al dan niet draadloze – afneembare handgreep. Door het afneembare handvat, worden Snap-on inspectiecamera’s nog veelzijdiger en flexibeler omdat de weergave-unit en lens afzonderlijk van elkaar gepositioneerd kunnen worden.

Snap-on inspectiecamera’s maken het onzichtbare zichtbaar 4

5,5 millimeter digitale lens met draaibare kop en LED-verlichting

MOTOR INWENDIG INSPECTEREN

Om de camera’s in zoveel mogelijke verschillende applicaties te kunnen gebruiken, heeft Snap-on Tools een uitgebreid assortiment uitbreidingen en accessoires. Een van de meest bedachtzame uitbreidingen is de 5,5 millimeter digitale lens met draaibare kop en LED-verlichting. De kop met daarin de lens kan tot maar liefst 180 graden draaien.

Door de lens bijvoorbeeld via een bougiegat of brandstofinjector in de cilinderruimte te steken kunnen zuigers en cilinderwanden geïnspecteerd worden. Dankzij de kleine radius van 31 millimeter kan zelfs de achterkant van in- en uitlaatkleppen bekeken worden.

Bekijk de video van digitale lens met draaibare kop

Hoewel een lens van 5,5 millimeter in een grote hoeveelheid omstandigheden toegepast kan worden, zijn er nog tal van omstandigheden die een nog kleinere lens vereisen. Speciaal voor deze applicaties heeft Snap-on Tools een lens met een diameter van slechts 3,5 millimeter ontworpen die in vrijwel alle en in ieder geval meest voorkomende gloeibougie gaten gestoken kan worden. Dankzij de digitale sensortechnologie zorgen zelfs de kleinste Snap-on lenzen voor duidelijk video’s en afbeeldingen.

Kenmerken Snap-on inspectiecamera’s

 • Digitale full color processor
 • Groot touchscreen
 • Hoge beeldkwaliteit
 • Afneembaar handvat
 • Detailweergave
 • Diverse lens maten
 • Digitale zoom
 • Regelbaar LED-belichting
 • Microfoon en luidspreker
 • Opnemen en afspelen
 • Beeld bevriezen
 • Tekst aan beeld toevoegen
 • Interne opslag
 • USB gegevensoverdracht
 • Analoog video-uit kanaal
 • Oplaadbare batterij
 • Diverse innovatieve opties
Snap-on inspectiecamera’s maken het onzichtbare zichtbaar 5

Deze lens met een diameter van slechts 3,5 millimeter is ontworpen voor krappe ruimtes

Snap-on inspectiecamera’s zijn een waardevolle aanvulling op bestaande diagnoseapparatuur. Wil je een demonstratie of meer weten over digitale Snap-on inspectiecamera’s? Neem dan contact op met een Snap-on Tools franchisenemer in uw regio. Snap-on Tools franchisenemers zijn gereedschap en equipment specialisten en bieden ondersteuning op locatie.

* Specificaties afhankelijk van model

Over de auteur

Gebro Tools administrator