SNAP-ON DIAGNOSE UPDATE 20.2 STUWT VOERTUIGDIAGNOSE NAAR NOG HOGER NIVEAU

doorGebro Tools

SNAP-ON DIAGNOSE UPDATE 20.2 STUWT VOERTUIGDIAGNOSE NAAR NOG HOGER NIVEAU

Snap-on Tools introduceert Voertuig Communicatie Software (VSC) update 20.2. Snap-on heeft voor deze update zoals altijd continu intensief onderzoek gedaan naar wat er in de werkplaats speelt en wat monteurs nodig hebben om zo efficiënt, snel en rendabel mogelijk hun werk te kunnen doen.

Snap-on diagnose update 20.2 stuwt voertuigdiagnose naar nog hoger niveau

  • Scan en wis álle systemen en foutcodes
  • Pre- en post- voertuigscan
  • Elektrische Voertuigen toegevoegd
  • DoIP protocol voor Jaguar en Volvo
  • Modeljaar 2019 updates
  • ADAS updates en kalibratierapport
  • Nieuwe component-tests
  • 48 Volt mild hybrid ‘Training’

Of je nu werkt aan een nieuwe auto met de allerlaatste technologie, of aan een auto die al tientallen jaren op de markt is, wij streven ernaar jou de beste ondersteuning te geven. Om deze reden heeft Snap-on diagnose-software update 20.2 veel nieuwe mogelijkheden, een nog bredere dekking en nog meer diepgang.

Rendabele investering voor automotive specialisten

Met iedere software update worden de mogelijkheden van Snap-on diagnoseapparatuur uitgebreid. Diepere fabrikant-dekking, meer systemen en technologieën en nog meer mogelijkheden om aan de meest voorkomende personenauto’s, bestelwagens, motoren en systemen te werken dan voorheen.

Snap-on software update 20.2 wordt dankzij al deze ontwikkelingen én effort van het internationale diagnoseteam onmisbaar en een steeds waardevollere investering voor automotive onderhouds- en reparatiebedrijven, specialisten, autoschadeherstelbedrijven, leasemaatschappijen en verzekeringsmaatschappijen.

Snap-on Tools diagnose software update 20.2

Volledige voertuigscan en álle foutcodes wissen

Een nieuwe toevoeging in de nieuwe Snap-on software is ‘Code Scan & Clear All Codes’ (CS & CAC). Hiermee kun je alle regeleenheden van alle 2015 tot 2020 automerken en modellen in de Europese database scannen en de foutcodes te wissen. Snap-on CS & CAC laat ook foutcodes zien van systemen die nog niet door de software ondersteunt worden.

Dit geldt ook voor 2020 voertuigen die in 2019 op de markt zijn gekomen en al door de software ondersteunt worden. Dankzij de CS & CAC feature kunnen nu relaties gelegd worden tussen foutcodes en de verschillende systemen. Zo kan bijvoorbeeld relatie gelegd worden tussen een fout in de batterij die een storing in een ander component veroorzaakt.

Pre- en post- voertuigscan

Met de Pre en Post Scan feature kun je met de Triton-D8, Verus Edge, Modis Edge en Solus Edge een Pre (vooraf) en Post (achteraf) scan maken. Niet bij alle storingen gaat een waarschuwingslampje branden of verschijnt er een melding op het display van de boordcomputer. Als de klant zijn auto naar de werkplaats brengt voor onderhoud, weet hij dus niet altijd of er iets aan de hand is.

Pre- en Post code scan en álle foutcodes wissen Snap-on Tools

De CS & CAC en Pre- en Post voertuig scan features geven je volledig inzicht in de elektronische conditie van het voertuig. Het scanrapport kun je opslaan en aan de klant meegeven. Omdat je de klant voordat je met zijn auto aan de gang gaat kunt laten zien wat er aan de hand is, nemen zijn gemoedsrust en vertrouwen in het autobedrijf toe. De CS & CAC en Pre- en Post scans zijn een toegevoegde waarde voor de werkplaats waarmee extra omzet gegenereerd kan worden.

15 Modeljaar en 6 ADAS updates

Bij iedere Snap-on diagnose software update worden er nieuwe modellen auto’s en elektronische systemen aan de database toegevoegd. Aan de Snap-on 20.2 software zijn modeljaar 2019 updates toegevoegd voor Audi, Citroën, Ford, Fuso, Jaguar, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Peugeot, Seat, Škoda, Subaru, Suzuki, Toyota en Volkswagen.

Voor de automerken Alfa Romeo, Citroën, Hyundai, Kia, Mazda en Mercedes-Benz is de ADAS dekking vernieuwd. Voor diagnose-unit Verus Edge is als aanvulling op de Pre- en Post- voertuig scanrapporten ADAS Her-Kalibratie Report toegevoegd. Met ADAS Her-Kalibratie Report kun je kalibratie procedures voor meerdere ADAS systemen documenteren.

Snap-on ADAS Kalibratie Oplossingen

EV’s, DoIP en Iveco

Naast de nieuwe features zijn er 21, waarvan drie elektrische, nieuwe modellen toegevoegd. Voor Jaguar en Volvo is Diagnose over IP (DoIP) dekking toegevoegd. DoIP is het automotive diagnose protocol gebaseerd op IP en faciliteert snelle communicatie tussen de diagnosetester en de voertuig ECU’s. DoIP is de laatste communicatie ontwikkeling in navolging van CAN en LIN.

Vanzelfsprekend zijn ook de Amerikaanse en Australische databases verder uitgebreid met onder andere Iveco als nieuwe fabrikant. Nieuwe systeemdekking voor PCM, hoogspanningscomponenten, rembekrachtiger, achterspoiler, temperatuurregeling, akoestiek en meer is toegevoegd voor de US Porsche Cayenne en Panamera vanaf modeljaar 2018. Voor Ford US modeljaar 2011 zijn airconditioning regelmodule en bestuurdersstoel climate control module dekking aan de software toegevoegd.

61 duizend component tests toegevoegd

Er is een forse uitbreiding voor de Snap-on Component Test Meter waar meer dan 61 duizend component tests voor verschillende automerken en modellen aan zijn toegevoegd. Ook zijn er 13 nieuwe BMW 1-serie (F20, F21, E82 en E88), 4-serie (F32, F33 en F36) en 5-serie (F11 en F07) benzine- en dieselmodellen toegevoegd.

Snap-on Training Solutions

Verdere aanvullingen zijn de Nissan Primastar (X83) van 2002 tot 2009 met 1.9L DCI motor, Toyota C-HR van 2016 tot 2019 met 1.8L 16V motor en Volkswagen Multivan modeljaar 2010 tot 2013 met 2.0L TDI-CP motor.

48 Volt trainingen en praktijkvoorbeelden

Steeds meer voertuigen worden uitgerust met 48 Volt mild hybrid systemen. Om deze systemen te leren kennen en er aan te kunnen werken, heeft Snap-on een nieuwe technische training toegevoegd. De 48 Volt Elektrische Systeem Studie duurt 10 minuten waarin je eventuele veiligheidsaspecten leert kennen en systemen kunt identificeren.

Ook zijn er zes nieuwe praktijkvoorbeelden van voertuig gerelateerde diagnose toegevoegd waaronder Ford Laadsysteem Controlelampje en Motor Vertraagd Starten/Loopt Slecht, Hyundai Motor Slaat Slecht Aan, Iveco Motor Start Niet, Renault Motor Missfire en MIL brandt en Skoda Motor Slaat Slecht Aan.

Online Voertuig Applicatie Gids

Al deze informatie, nieuws, software kenmerken, applicatielijsten, diagnose opties, accessoires en nog veel meer kun je bekijken op de online Snap-on Voertuig Applicatie Gids website https://eu.snaponcoverage.com.

Snap-on applicatiegids diagnose software

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de Snap-on franchisenemer in jouw regio of vul onderstaand formulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Over de auteur

Gebro Tools administrator