PRO SPOT

Pro Spot is opgericht in 1986 en is gespecialiseerd in lassen en reparatieproducten voor de voertuig-schadeherstelbranche. Pro Spot levert onder andere puntlasapparatuur, uitdeukapparatuur voor aluminium en staal, pulse MIG-lasapparatuur, blindklinktangen, stofvrije schuursystemen, rookafzuigsystemen en meer. Pro Spot werkt samen met ‘s werelds grootste autofabrikanten waaruit OEM gehomologeerde equipment voortkomt.

Samen wordt gewerkt aan equipment voor schadeherstel aan conventionele en moderne voertuigen. In de Amerikaanse Pro Spot faciliteit zijn design, engineering, metaalbewerking en stanserijen, poedercoating, assembly, training en klantenservice ondergebracht. Pro Spot organiseert voortdurende trainingen voor technici en streeft continue naar tevreden gebruikers.

Pro Spot OEM Approvals

Pro Spot lasapparatuur en (blind)klink-equipment zijn door een aantal autofabrikanten getest en gehomologeerd.

De zwaarste tests worden uitgevoerd door Mercedes-Benz. Ondanks de hoge eisen die Mercedes aan lasapparatuur stelt, zijn de Pro Spot 5.3 en i5 goedgekeurd en gehomologeerd om reparaties aan personenwagens, bestelwagens en trucks uit te voeren. Mercedes-Benz maakt hier ook melding van op zijn website.

Hoewel Ford USA de Amerikaanse Pro Spot equipment al lang geleden gehomologeerd heeft, zijn de i5, SP-1, SP-2, SP-5 en SP-5.3 door Ford Europa apart getest en eveneens goedgekeurd. Ditzelfde geldt voor General Motors.

Tesla is zeer strikt als het gaat om reparaties aan een van hun elektrische voertuigen. Om deze reden is Pro Spot ook enorm trots op de goedkeuring en homologatie van zijn i5 en SP-5.3 lasapparaten en PR-5 portable (blind)klink-equipment. Tesla maakte de homologatie bekend op de grootste Amerikaanse automotive aftermarket vakbeurs SEMA in Las Vegas.

De Pro Spot SP-5.3 is al door Jaguar Land Rover getest, goedgekeurd en gehomologeerd. De i5 puntlasmachine en PR-5 klink-equipment worden op dit moment door de Britse autofabrikant getest.

  • Toyota/Lexus: i5, SP-5, SP-2, SP-1, SP-5.3
  • Honda/Acura: i4, i5, SP-5, SP-2, SP-1, SP-5.3
  • Jeep/Chrysler/Dodge: i4, i5, SP-5, SP-2, SP-1, SP-5.3
  • Nissan/Infinity: i5, SP-5, SP-2, SP-1, SP-5.3
  • Volvo: i5, SP-5 SP-2, SP-1, SP-5.3

Pro Spot apparatuur is door de meeste niet genoemde autofabrikanten eveneens goedgekeurd, omdat Pro Spot aan de door deze fabrikanten gestelde eisen voldoet. Echter niet iedere autofabrikant test equipment om het te homologeren, maar geeft zijn aftersales netwerk aanbevelingen met welke apparatuur reparaties uitgevoerd mogen worden.

Wilt u meer weten over de Snap-on Pro Spot of een demonstratie? Neem dan contact op met de Snap-on dealer in uw regio.