Marc Marquez wint zinderende Dutch TT

doorGebro Tools

Marc Marquez wint zinderende Dutch TT

Marc Marquez heeft op overtuigende wijze de Dutch TT op zijn naam geschreven. De coureur van het door Snap-on Tools gesponsorde Repsol Honda MotoGP team moest het onderste uit de kan halen om de zege naar zich toe te halen.

Marc Marquez wint zinderende Dutch TT Snap-on Tools

Door motorfans wordt het al één van de beste races in de geschiedenis van de MotoGP genoemd, de 70ste editie op het Nederlandse TT circuit in Assen. De race stond letterlijk en figuurlijk van start tot finish bol van spektakel met gewaagde inhaalacties, reddingen en gevechten waarbij lichamelijk en motorisch contact niet geschuwd werd.

De 25-jarige Marquez kreeg de zege niet cadeau. Maar liefst acht coureurs maakten direct kans op een podiumplaats. Maar liefst vijftien coureurs reden bij het vallen van de vlag nog nooit zo dichtbij elkaar, maar de meervoudig MotoGP wereldkampioen trok aan het einde van de race aan het langste eind.

Crazy race full with adrenaline

Door het warme weer, lange snelle bochten én hoge snelheden op het Drentse circuit, bleek uitgekiend bandenmanagement één van de doorslaggevende factoren te zijn. Na een flink aantal keren van positie te zijn gewisseld, nam Marquez het heft in handen en gaf hij zijn Honda RC213V flink de sporen en reed hij maar liefst twee seconden bij zijn rivalen vandaan.

Marquez heeft de wedstrijd als een ‘crazy race full with adrenaline’ ervaren. “Dit gevoel is een van de redenen dat we deze sport beoefenen. We reden als een stel wilden, iedereen vocht met iedereen. Ik denk dat we allemaal wel iemand geraakt hebben. We moesten aanvallen en verdedigen, weer aanvallen en weer verdedigen. Het was onmogelijk om ‘de’ beste strategie te bepalen dus besloot ik maar te gaan vechten en wel te zien waar het schip zou stranden.”

Marc Marquez wint zinderende Dutch TT Snap-on Tools

De overwinning in Assen is de 65ste in de carrière van Marquez en zijn 39ste in de MotoGP. De Spanjaard heeft door de winst zijn leiding in het kampioenschap verstevigd en heeft nu 41 punten meer dan zijn rivaal Valentino Rossi.

Om een overwinning te behalen in de MotoGP moet alles kloppen. Mens, machine en materiaal moet perfectionistisch zijn. Het Repsol Honda MotoGP team heeft samen met Snap-on Tools al vele kampioenschappen behaald. Snap-on Tools feliciteert het Honda MotoGP team van harte met de overwinning in Assen.

De volgende MotoGP race wordt op 15 juli verreden op de Duitse Sachsenring.

Over de auteur

Gebro Tools administrator