Krachtigste handzame inductieverhitter nu verkrijgbaar bij de Snap-on Tools

doorGebro Tools

Krachtigste handzame inductieverhitter nu verkrijgbaar bij de Snap-on Tools

Iedere monteur weet het en krijgt er regelmatig mee te maken: ijzerhoudende onderdelen die door vocht en vuil vervangen moeten worden, maar muurvast zitten en met geen mogelijkheid los te krijgen zijn. Daar heeft jouw Snap-on Tools franchisenemer een oplossing voor: De iDuctor Power+ W2300.

iDuctor inductieverhitter los aasluitsnoer Snap-on Tools

Kenmerken iDuctor Power+ W2300 inductieverhitter

 • Snel, veilig en simpel ijzerhoudende materialen losmaken
 • Krachtigste inductieverhitter in de markt
 • Enige inductieverhitter met 2300 Watt vermogen
 • Verhit in tientallen seconden tot 600 graden
 • Lokale, snelle en veilige verhitting
 • Regelbaar vermogen en instelbare uitschakeltijd
 • Vermogen en inschakelduur met een knop instelbaar
 • Klemmechanisme om spiralen te wisselen zonder gereedschap
 • Microprocessorgestuurde inductie-cyclus
 • Snel verwisselbaar aansluitsnoer dankzij IEC Lock Stekker
 • Handzaam en eenvoudig in gebruik
 • In Nederland ontworpen en geproduceerd

Dankzij terugkoppeling van monteurs over voorgaande modellen, is de nieuwe iDuctor, nog beter, praktischer, sneller, veiliger, multifunctioneler én gebruiksvriendelijker geworden. Met de iDuctor kun je de vastzittende onderdelen plaatselijk en daardoor zeer veilig, maar ook heel snel heet stoken. Onderdelen kunnen in tientallen seconden verhit worden tot wel 600 graden.

De iDuctor Power+ W2300 (Watt) is de krachtigste handzame inductieverhitter in de markt. Er zijn ook goedkopere inductieverhitters, echter hebben die veel minder vermogen en niet dezelfde kwaliteit als de iDuctor in dit artikel. Let hier op als je een inductieverhitter aan wil schaffen. De Snap-on franchisenemer kan je alle ins en outs vertellen en natuurlijk een demonstratie geven. 

 

Snap-on iDuctor Power Plus W2300 inductieverhitter

Verhitten zonder open vuur

De iDuctor verhit zonder open vuur door middel van elektronische inductieverhitting. Op deze manier wordt precies op de plaats waar het nodig is snel hitte ontwikkeld. Een belangrijke eigenschap van inductieverhitting hierbij is, dat alleen de buitenste constructiedelen verhit worden. Dit in tegenstelling tot verhitten met open vuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan snijbranders, die alles verhitten en hierdoor ook veel meer stuk kunnen maken dan nodig is.

De iDuctor Power+ W2300 heeft een aantal nieuwe, unieke eigenschappen. Het hogere vermogen is één van de belangrijkste omdat nu nóg grotere en zwaardere onderdelen veilig verhit en losgemaakt kunnen worden. Het hogere vermogen heeft er ook in geresulteerd, dat er met de bijbehorende FlexCoils met meer windingen om het te verhitten materiaal gewonden gemaakt kunnen worden. De FlexCoils zijn in diverse maten verkrijgbaar en kunnen het materiaal nog efficiënter verhitten.

Snap-on iDuctor Power Plus W2300 inductieverhitter

Nieuwe iDuctor, nieuwe unieke kenmerken

Om 2300 Watt vermogen te leveren, moet apparatuur zoals de iDuctor van A tot Z kwalitatief hoogwaardig zijn. De iDuctor is ontwikkeld en wordt geproduceerd in Nederland, is CE-goedgekeurd en alle gebruikte materialen voldoen aan de strengste eisen die wet- en regelgevingen stellen. Van de kunststof behuizing tot aan de geavanceerde hitte opwekkende interne elektronica en van de hitte-spiralen tot aan het aansluitsnoer, bij alles is nagedacht over de grote variëteit aan omstandigheden waarin de iDuctor gebruikt kan worden.

Een gepatenteerde microprocessorgestuurde inductie-cyclus zorgt ervoor dat de iDuctor niet overbelast kan worden. In het geval van verkeerd gebruik, zal het apparaat zichzelf uitschakelen en doorbranden voorkomen. Omdat het vermogen geregeld en de uitschakeltijd handmatig ingesteld kunnen worden, behaal je met de iDuctor de beste resultaten.

Ook aan het gebruiksgemak is de nodige aandacht besteed. Zo heeft een iDuctor een uniek klemmechanisme waarmee je de spiralen simpel en snel handmatig en zonder gebruik van gereedschap kunt verwisselen. Dit is niet alleen handig en efficiënt, maar er is ook altijd een stevige verbinding. De behuizing van de handzame iDuctor is daarnaast ergonomisch ontworpen.

Snap-on iDuctor Power Plus W2300 inductieverhitter

Aansluitsnoer los vervangbaar

Omdat aansluitsnoeren in werkplaatsen nogal eens sneuvelen, heeft de iDuctor een stekkerverbinding aan de behuizing gemaakt. Mocht het aansluitsnoer vernieuwd moeten worden, dan kan dit in een handomdraai gedaan worden. Het voordeel hiervan is, dat de iDuctor niet helemaal uit elkaar gehaald of compleet vervangen hoeft te worden.

Toepassingen van de iDuctor inductieverhitter zijn onder andere: werkzaamheden aan onderstellen, uitlaatsystemen, stuursystemen van personenauto’s, bestelwagens, trucks, trailers, tractoren, kranen en heavy-duty voertuigen. De iDuctor wordt al veelvuldig gebruikt in de sectoren automotive, transport & logistieke, landbouwmechanisatie, heavy-duty, nautica, petrochemie, infrastructuur en lucht- en ruimtevaart.

De iDuctor is in de Benelux verkrijgbaar bij de Snap-on franchisenemer die met zijn rijdende winkel naar jouw werkplaats toekomt, zodat jij de deur niet uit hoeft. Vraag hem om meer informatie of een demonstratie. Komt een investering op dit moment niet gelegen? Maak dan gebruik van Snap-on Easy Pay. Met Snap-on Easy Pay kun je Snap-on Tools kopen en in termijnen betalen zonder dat hiervoor rente of extra kosten worden berekend.

Over de auteur

Gebro Tools administrator