Hierom maak je met de Pro Spot PS-DA5 meer winst op aluminium autoschadeherstel

doorGebro Tools

Hierom maak je met de Pro Spot PS-DA5 meer winst op aluminium autoschadeherstel

Het Pro Spot PS-DA5 Drawn Arc lasapparaat is de nieuwste technologische ontwikkeling om aluminium panelen uit te deuken. De PS-DA5 last trekogen en tapeinden aan aluminium, waarna je met speciaal gereedschap zoals een pull-bar met haken het materiaal uit kunt deuken door er kracht op uit te oefenen.

Pro Spot PS-DA5 Drawn Arc Snap-on Tools

De auto-industrie is volop in beweging. Om ze veiliger en lichter te maken, worden moderne voertuigen samengesteld uit steeds meer verschillende materialen. Aluminium is licht, sterk en roest niet, waardoor het een ideaal materiaal is en steeds vaker toegepast wordt. Pro Spot heeft voor alle materialen OEM goedgekeurde equipment om auto’s te herstellen.

Wie en wat is Pro Spot?

Met de Pro Spot PS-DA5 kun je kostbare onderdelen die normaal gesproken vernieuwd worden, repareren en opnieuw gebruiken. Met de PS-DA5 kunnen autoschadeherstelbedrijven de rekening voor de klant lager houden en maken ze meer winst op een schadeherstel.

Bekijk de video over de Pro Spot PS-DA5

Drawn Arc Technologie uitgelegd

De Drawn Arc Technologie is geavanceerd, maar dankzij de PS-DA5 eenvoudig met één druk op de knop toe te passen. In de eerste fase wordt het aluminium trekoog in de elektrode spaninrichting geplaatst. Vervolgens maken het oog en de steunarm contact met het plaatwerk (basismateriaal). Zodra het contact gemaakt is, gaat het “ready” licht branden.

Tijdens de tweede fase van het proces wordt de schakelaar van het laspistool ingedrukt, en komt de stroom beschermgas op gang. Op dit moment wordt het trekoog automatisch van het basismateriaal afgehaald. De steunarm blijft op het aluminium blijft en het laspistool produceert een test vlamboog.

Gedurende de derde fase smelt een gecontroleerde vlamboog het uiteinde van het trekoog én het materiaal van het werkstuk. Na de geprogrammeerde tijd, stopt de vlamboog en wordt het trekoog op het gesmolten aluminium geduwd. Als het aluminium gestold is, kan het laspistool van de trekoog losgemaakt worden.

Nadat een aantal trekogen aan het aluminium werkstuk gelast is, kan het onderdeel uitgedeukt worden. De aluminium trekogen kunnen meerdere keren gebruikt worden.

Pro Spot PS-DA5 Drawn Arc uitgelegd Snap-on Tools

Aluminium reparatie met Pro Spot Drawn Arc technologie Snap-on Tools

Mobiel lasstation – Pro Spot PS-DA5

Rust je Aluminium Weld Station uit met de PS-DA5 om maximaal te profiteren van de voordelen die deze mobiele opbergruimte biedt. Blijf georganiseerd en lever continu de beste prestaties met een ruimte die speciaal is ingericht voor aluminium reparaties.

Kenmerken Pro Spot PS-DA5
  • PS-DA-5 Drawn Arc Welder
  • Tapeind adapter
  • Trekoog adapter
  • Mobiele Opbergruimte met gereedschapsbord
  • 110 en 220 Volt
  • Hoogwaardige Werkruimte
  • Opberglade
  • Steun voor gasfles
  • Accessoires Kit

Graag meer informatie of een offerte? Neem dan hier contact met ons op.

Over de auteur

Gebro Tools administrator