Hierom doe je met de Snap-on ATECH2FM100 momentsleutel meer voor minder

doorGebro Tools

Hierom doe je met de Snap-on ATECH2FM100 momentsleutel meer voor minder

Steeds meer auto-onderdelen moeten met een momentsleutel op een door de autofabrikant voorgeschreven aanhaalkoppel vastgezet worden. Tegelijkertijd worden de ruimtes in auto’s waar gesleuteld wordt steeds krapper. Snap-on Tools heeft voor deze situaties de ATECH2FM100 Micro Elektronische Momentsleutel met Hoekverdraaiing ontwikkelt.

micro elektronische momentsleutel met hoekverdraaiing

De ATECH2FM100 is een 3/8 inch momentsleutel met een digitaal LCD display waarop het koppel zichtbaar is. Als het gewenste aanhaalmoment bereikt is, wordt dit aangegeven op het goed afleesbare grote display met achtergrondverlichting door gekleurde LED’s, geluid en vibratie. Op deze manier weet je dus altijd wanneer je moet stoppen met draaien, ook al kun je de LED’s en het display niet zien.

Twee voor de prijs van één

Steeds meer bouten moeten aangetrokken worden op een door de fabrikant voorgeschreven koppel plus een aantal graden. Dankzij de hoekverdraaiing-functie op de Snap-on ATECH2FM100 kan je dit dus met één momentsleutel doen. Omdat de digitale momentsleutel onthoudt wat je gedaan hebt, kun je bouten ook goed natrekken als je maar een kleine slag kunt maken. De ATECH2FM100 telt de slagen en graden bij elkaar op en geeft je een seintje als je de vooraf ingestelde waarde bereikt hebt. Zo bespaar je tijd, kun je sneller werken en verdien je meer geld.

Hoewel de ATECH2FM100 met een lengte van slechts 39 centimeter en een handvat-diameter van maar 24,5 millimeter zeer compact is, is hij geschikt voor een groot aantal automotive toepassingen. Dankzij een nieuwe heavy-duty opspanning is deze momentsleutel met een bereik van 6,8 tot 135 Nm ontworpen voor hogere aanhaalmomenten en kun je er zowel M6 bouten en moeren, maar ook wielbouten mee aantrekken. Je kunt met Snap-on voor de prijs van één momentsleutel dezelfde werkzaamheden doen waar je bij andere merken twee verschillende momentsleutels voor nodig hebt.

micro elektronische momentsleutel met hoekverdraaiing

Duurzaamheid en kwaliteit

Als Snap-on gereedschap ontwerpt, staan kwaliteit en duurzaamheid samen met efficiëntie en gebruiksgemak bovenaan de prioriteitenlijst. De volledig stalen constructie staat bij de onontbeerlijke momentsleutel garant voor kracht en een lange levensduur. Het geribbelde handvat zorgt daarbij ook bij vette handen voor maximale grip. De afschroefbare afsluitdop van de batterij is beschermd tegen ongewenst losdraaien, zwaar uitgevoerd en kan tegen een stootje.

“Momentsleutels moeten gecontroleerd en geijkt worden. Autobedrijven zijn verantwoordelijk voor vervolgschade als blijkt dat de momentsleutel niet gekalibreerd is”

Omdat in auto’s de ruimte om een slag met een ratel of momentsleutel te maken vaak minimaal is, profiteer je met de Snap-on ATECH2FM100 van een aantal unieke features. Zo zorgt het gepatenteerde Dual80 tands ratelmechanisme er bijvoorbeeld voor dat je maximaal kracht kunt zetten zonder het mechanisme te beschadigen.

Dankzij de unieke kantelbare kop en de minieme ratelhoek van slechts 4,5 graden, kun je ook bouten en moeren op slecht bereikbare plekken en plekken waar je nauwelijks een slag kunt maken op het juiste aanhaalmoment vastzetten.

micro elektronische momentsleutel met hoekverdraaiing

De ratelkop van de ATECH2FM100 is afgesloten, waardoor er geen vocht en vuil in het mechanisme terecht kunnen komen. Hoogwaardig synthetisch vet garandeert dat ook het binnenwerk van de momentsleutel een lang en kwalitatief hoogwaardig arbeidsleven.

Ben je niet overtuigd of wil je deze momentsleutel liever eerst zien of zelfs een tijdje testen? Maak dan gebruik van Try Before you Buy. En als de investering je even niet uitkomt, kun je dankzij Easy Pay renteloos alvast gaan sleutelen terwijl je later pas betaald. Vraag de Snap-on Tools dealer in jouw regio om meer informatie en de voorwaarden.

Kenmerken Snap-on ATECH2FM100

– Breed koppelbereik, maar één momentsleutel nodig voor de meeste werkzaamheden
– Hoekverdraaiing steeds vaker verplicht
– Compact, sterk, stootvast, duurzaam
– Bereik: 6,8 tot 135 Nm
– Lengte: 39 cm
– Diameter handvat: 24,4 mm
– Heavy-duty opspanning, hogere momenten
– Kantelbare ratelkop
– Frame 100% staal
– Geribbeld handvat voor maximale grip
– Beschermde afsluitdop batterij
– Gepatenteerd Dual80 tands rateltechnologie
– Heldere LED’s geven bereik aan
– 4 Waarschuwingsopties, LCD, LED, geluid, vibratie
– Groot LCD display met achtergrondverlichting
– Afgesloten ratelkop houdt vocht en vuil buiten

Over de auteur

Gebro Tools administrator