Draadloze Snap-on drukmeter test compressie, vacuüm, brandstofdruk, oliedruk en transmissie druk

doorGebro Tools

Snap-on Tools introduceert een 35 Bar draadloze automotive drukmeter waarmee compressie, vacuüm, brandstofdruk, oliedruk en de druk in transmissies getest kan worden. De meetresultaten van de EEPV700-KIT worden via Bluetooth weergegeven op Apple en Android smartphones en tablets. Opnames die tijdens een proefrit gemaakt worden, kunnen in de werkplaats opgeroepen en teruggekeken worden.

De EEPV700-KIT registreert minimale en maximale waarden. Bij compressie-tests kunnen de waarden tot maar liefst 12 cilinders bewaard worden. De testresultaten worden weergegeven op een verlicht LCD display of op het scherm van Apple en Android smartphones en tablets.

De meetresultaten kunnen worden opgeslagen en gesorteerd op klantnaam, voertuig, kenteken, datum en naam van de monteur. De opgeslagen gegevens kunnen worden gedeeld via e-mail, tekst of social media.

Snap-on begeleid de monteur tijdens het testen

Om ervoor te zorgen dat iedereen met de drukmeter kan werken, heeft Snap-on de bediening van zowel de tester als de gratis app intuïtief en eenvoudig gemaakt. De app begeleid je stap voor stap door de verschillende testprocedures. Nadat de Bluetooth-verbinding tussen de tester en de app tot stand is gebracht, vraagt de app je een aantal gegevens in te voeren om een nauwkeurig testrapport te kunnen maken.

Allereerst wordt gevraagd of je compressie, druk of vacuüm wil meten. Afhankelijk van de keuze die je maakt, gaat de app dieper op de betreffende meting in en vraagt je – bijvoorbeeld in het geval van een compressietest – hoeveel cilinders je wil meten. Als je aangeeft dat je druk wil meten, vraagt de app of het om oliedruk, brandstofdruk of de druk in de transmissie gaat. Op deze manier weet je altijd zeker dat je op de juiste manier meet en de juiste testresultaten bekijkt.

Combineren met bestaande testers

De Snap-on EEPV700-KIT wordt standaard geleverd met universele accessoires waarmee de meest voorkomende tests direct uitgevoerd kunnen worden. De accessoires kunnen ook gebruikt worden in combinatie met andere Snap-on druk- en vacuüm tester adapters en kits. Adapters en slangen kunnen met een snelkoppeling snel op de tester aangesloten worden.

Dankzij de draadloze Bluetooth communicatie met smartphones en tablets en zijn royale bereik van 35 millibar tot 35 bar en een resolutie van 7 of 70 millibar, is de drukmeter multifunctioneel en breed inzetbaar in onder andere de autobranche en truck en trailer en land- en wegenbouw sectoren. Vanwege de sterke magneet aan de achterzijde van de drukmeter, kun je deze op vrijwel iedere plek goed zichtbaar ophangen. Al deze kenmerken maken de EEPV700-KIT uniek.

Snap-on Tools EEPV700-KIT draadloze drukmeter

Monteurs hoeven van metingen met de EEPV700-KIT geen schriftelijke notities of foto’s meer te maken en kunnen daarom sneller werken en meer geld verdienen. De testresultaten kunnen als bewijs eenvoudig aan de klant getoond worden of worden gedeeld in een groep technici op social media. Kortom geen onnodige werkzaamheden in de werkplaats en twijfels bij de klant meer.

De EEPV700-KIT is verkrijgbaar via de Snap-on Tools dealer die met zijn rijdende winkel bij jouw bedrijf voor komt rijden. Lokaliseer hier jouw regionale dealer en vraag hem naar de mogelijkheden van de druk-tester en een vrijblijvende demonstratie!

Kenmerken Snap-on EEPV700-KIT draadloze drukmeter:

 • Meet alle automotive drukken en vacuums
 • Draadloos verbinden met Apple en Android smartphones/tablets
 • Breed inzetbaar in alle technische automotive sectoren
 • Kan dankzij magneet op veel plaatsen opgehangen worden
 • Meetbereik: 35 Mbar tot 35 Bar en een resolutie van 7 of 70 Mbar
 • Bekijk meetresultaten op tester of op afstand met smartphone of tablet
 • Proefrit-opnames opslaan en terugkijken
 • Registreert minimale en maximale waarden
 • Bewaar compressietesten tot 12 cilinders
 • Resultaten sorteren op klant, voertuig, kenteken, monteur, datum etc.
 • Resultaten delen via tekst, e-mail of social media groepen

Over de auteur

Gebro Tools administrator