Dit zijn de trends in handgereedschap voor de automotive branche

doorGebro Tools

Dit zijn de trends in handgereedschap voor de automotive branche

Vakblad AMT vroeg ons naar de jongste trends in handgereedschap voor de autobranche. In dit artikel kun je onze complete reactie op de vragen van AMT lezen.

Dit zijn de trends in handgereedschap voor de automotive branche Snap-on Tools

1. Lucht- of accugereedschap? 

Snap-on: Accugereedschap neemt een steeds prominentere positie op werkplekken in. Het mobiele gereedschap wordt steeds veelzijdiger, sterker en compacter en is geschikt voor het overgrote deel van de werkzaamheden in tweewielerbedrijven, autobedrijven, schadeherstel-werkplaatsen, de logistieke, transport en agrarische sector en scheepvaart. Een voorbeeld van veelzijdig accugereedschap is de Snap-on CDRREU761 14,4 Volt MicroLithium haakse accu schroefboormachine.

2. Wanneer kies je voor het een, wanneer voor het ander? 

Snap-on: Dankzij accugereedschap verdwijnen luchtleidingen, luchtgereedschappen en zelfs compressoren uit de werkplaats. Pneumatisch en zwaar bedraad elektrisch gereedschap, zal in bepaalde sectoren echter altijd een positie blijven innemen. Er zijn grenzen aan de mogelijkheden van accugereedschap.

Snap-on 14,4 Volt MicroLithioum Draadloos gereedschap compact

3. Wat zijn de voor- en nadelen van beiden?

Snap-on: De voor- en nadelen zijn niet in één kort antwoord uit te leggen. De aanschaf van alle gereedschap moet een overwogen beslissing zijn. De Snap-on Tools komt naar de monteur toe en kan gereedschap uitleggen en demonstreren. Door het gereedschap te zien, vast te houden en te gebruiken, kan de koper een beslissing nemen waar hij later geen spijt van krijgt.

4. Onmisbaar speciaal gereedschap, kent u voorbeelden waar het mis ging zonder?

Snap-on: Voor als het écht niet meer los gaat, heeft Snap-on een groot aantal special tools die in geen enkele werkplaats mogen ontbreken. Met de BEX13A zeskant Turbo Doppenset draai je ronde bouten en moeren van 8 tot 19 millimeter los alsof ze niet beschadigd zijn. Beschadigde inbus en inwendige torxbouten? Met de Snap-on REX15B en REX25B uitdraaiset krijg je ze los zonder dat het materiaal van de inbus of torxbout uitzet.

Soms heb je in auto’s plaatsen waar je met een slagmoersleutel moet zijn, maar door beperkte ruimte niet kunt komen. Snap-on heeft hiervoor een offset verlengsleutel voor ontworpen. Met de FRW10 verlengsleutel kan een pneumatische of elektrische slagmoersleutel via een sterke kettingaandrijving een afstand van 254 millimeter overbruggen.

Dit zijn de trends in handgereedschap voor de automotive branche Snap-on Tools FRW10

Met de Snap-on FRW10-verlengsleutel kan een pneumatische of elektrische slagmoersleutel via een sterke kettingaandrijving een afstand van 254 millimeter overbruggen.

Snap-on Tools is in de Benelux exclusief distributeur van Wallmek speciaalgereedschap. Wallmek ontwikkelt gereedschap waarmee monteurs efficiënter en sneller kunnen werken. Met Wallmek speciaalgereedschap hebben monteurs minder tijd nodig om dezelfde klus te klaren met een hogere omzet als resultaat.

Compacte achterwiellagers van onder andere de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Toyota ProAce vanaf bouwjaar 2016 zitten vaak muurvast en demontage is een tijdrovende klus. Als nieuwe lagers verkeerd gemonteerd worden, kan het lagerwerk beschadigen. Dit merk je niet meteen, de klant na verloop van tijd weer terug met dezelfde klacht.

Wallmek heeft set W0200012 ontwikkelt waarmee compacte lagers direct óp de auto en zonder ze te beschadigen vernieuwd kunnen worden.

Wallmek W0200012 Snap-on Tools

“Met de Wallmek set W0200012 vernieuw je compacte lagers direct óp de auto, zonder ze te beschadigen.”

5. Wat is dé gouden gereedschapstip?

Snap-on: De gouden Snap-on gereedschapstip is: efficiëntie. De concurrentie in de aftersales is groot en marges staan onder steeds hogere druk. Efficiëntie en flexibiliteit zijn cruciaal om winst te kunnen blijven maken. Om gereedschap op te bergen, heeft Snap-on op maat gemaakte Tool Control Systemen. Dankzij de kunststof toolbeds zie je in één oogopslag het gereedschap dat je nodig hebt en of er iets ontbreekt. Alle sets kunnen ook zelf samengesteld worden uit verschillende modules en andere gereedschapswagens.

Monteurs kunnen -zonder hiervoor de deur uit te hoeven- met hun Snap-on dealer hun ultieme gereedschapsset samenstellen. Zo voorkomt een monteur dat hij gereedschap koopt dat hij nooit gebruikt. Snap-on heeft een aantal basis-gereedschapssets met de meest gebruikte soorten en maten gereedschappen samengesteld die in in overleg met de dealer nauwkeurig gefinetuned kunnen worden.

6. Welke trend(s) in handgereedschap mogen we verwachten voor de komende jaren?

Snap-on: Gereedschappen zijn hulpmiddelen om bewerkingen te kunnen uitvoeren die een mens met zijn lichaam zelf niet of moeilijk kan uitvoeren. Om (meer) geld te kunnen blijven verdienen, moet een monteur sneller kunnen werken. Snap-on Tools bedenkt hiervoor nieuw en detailleert bestaand gereedschap.

Dit zijn de trends in handgereedschap voor de automotive branche Snap-on Tools TSLF72

Een voorbeeld waarmee monteurs sneller en efficiënter kunnen werken is de Snap-on TSLF72 ratel met flexibele kop en speeder handvat. De Speeder biedt de snelste methode om bouten of moeren snel vast of los te draaien. Door de flexibele ratelkop zijn krappe automotive applicaties bereikbaar. Er zijn altijd 7 tanden in contact met het afgedichte en onderhoudsvrije ratelmechanisme waardoor je meer kracht kunt zetten en het mechanisme een lange levensduur heeft. Dankzij 72 tanden en een slag van 5 graden kan de monteurs zelfs in de krapste ruimtes nog een slag maken.

Over de auteur

Gebro Tools administrator