BESTE VAN MEERDERE WERELDEN: SNAP-ON PT338 3/8″ SLAGMOERSLEUTEL

doorGebro Tools

BESTE VAN MEERDERE WERELDEN: SNAP-ON PT338 3/8″ SLAGMOERSLEUTEL

Snap-on Tools stuwt het slagmoersleutel-niveau met de compacte 3/8“ PT338 naar een nóg hoger level. Door een aantal belangrijke features te combineren in één machine, heeft deze pneumatische slagmoersleutel het beste van meerdere werelden en is hij zowel compact, lichtgewicht, ergonomisch, sterk als duurzaam.

Door het implementeren van wensen en aanbevelingen van gebruikers, het toepassen van kwalitatief hoogwaardige materialen, moderne technologie en vooruitstrevende productietechnieken, heeft Snap-on Tools zichzelf opnieuw overtroffen en een nog sterkere en duurzamere pneumatische slagmoersleutel ontwikkeld.

Perfect voor moeilijk bereikbare en krappe ruimtes

Een belangrijke wens van veel gebruikers is dat een slagmoersleutel compact is, zodat ook bouten en moeren in moeilijk toegankelijke en krappe ruimtes bereikbaar zijn. Met een lengte van slechts 122 millimeter en ongeveer de grootte van een flinke vuist, kunnen we zeggen dat we hier prima in geslaagd zijn.

Een van de voornaamste voordelen van de Snap-on PT338 is zijn lage gewicht van slechts 1,36 kilo. Snap-on heeft de machine een van de lichtste in zijn segment kunnen maken door de behuizing van vezelversterkt composiet te maken. Vanzelfsprekend is de machine met een voorgevormd softgrip handvat ergonomisch vormgegeven en optimaal in balans, zodat je er lang achter elkaar mee kunt werken zonder spieren, ledematen en gewrichten onnodig of overmatig te belasten.

Omdat moeilijk toegankelijke en krappe ruimtes op veel zowel lichte als zware heavy-duty applicaties voorkomen, verwachten gebruikers ook dat hun slagmoersleutel sterk is en grote bouten en moeren los kan slaan. De Snap-on PT338 heeft hiervoor een krachtige duurzame slaghamer en voldoet met 950 Nm. startkoppel, 678 Nm werkkoppel bij losdraaien (475 Nm. werkkoppel bij vastdraaien) en maar liefst 1.440 slagen per minuut volledig aan deze claim.

Snap-on PT338 pneumatische slagmoersleutel

Gepatenteerde variabele snelheidsregeling 

Om zo snel, efficiënt en optimaal mogelijk kracht op bouten en moeren over te brengen, heeft de Snap-on PT338 een gepatenteerde variabele snelheidsregeling. Daarnaast is het zaak dat de gebruiker ook eenvoudig en snel kan omschakelen van vastdraaien naar losdraaien. Hiervoor heeft Snap-on een gepatenteerde met één hand bediende schakelaar ontworpen.

Zodra de snelheidsschakelaar van de machine losgelaten wordt, zet de ingebouwde rem de machine direct stil. Op deze manier wordt voorkomen dat doppen, bouten en moeren door de centrifugaalkracht rondgeslingerd kunnen worden.

Snap-on PT338 pneumatische slagmoersleutel

Geholpen door bovengenoemde kwalificaties in combinatie met een continue oliebadsmering en specifieke materialen waarmee corrosie voorkomen wordt, is de PT338 een duurzame slagmoersleutel die zijn investering snel meerdere keren terugverdiend.

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Vul dan onderstaand formulier in of neem rechtstreeks contact op met de Snap-on franchisenemer in jouw regio. Wil je de Snap-on PT338 slagmoersleutel liever eerst uitproberen voordat je ‘m aanschaft, dan kan dat met Try Before You Buy.

Snap-on PT338 pneumatische slagmoersleutel

Kenmerken Snap-on PT338 Slagmoersleutel

 • Startkoppel: 950 Nm.
 • Maximum werkkoppel vastdraaien: 678 Nm.
 • Maximum werkkoppel losdraaien: 475 Nm.
 • Compact ontwerp 122 mm. voor toegang tot krappe ruimtes
 • Lichtgewicht en duurzame composiet behuizing, 1,36 kg. voor minder belasting van spieren en gewrichten
 • Voorzien van een krachtige slaghamer voor extra duurzaamheid
 • Gepatenteerde variabele snelheidsregeling
 • Gepatenteerde één handsbedieningsklep voor draairichting, door de gekozen materialen wordt corrosie voorkomen
 • Ingebouwde rem zet machine direct stil zodat doppen niet los kunnen raken van de machine
 • Continue oliebadsmering verlengt de levensduur van het gereedschap
 • Inclusief beschermhoes en uitlaatdemper

Over de auteur

Gebro Tools administrator